vineri, 17 septembrie 2010

Rolul femeii.

Am un prieten pe care il consider nu doar deosebit de inteligent , cat si deosebit de sensibil. Sensibil in purul sens masculin, fara milogeli si plansete, dar cu o capacitate extrem de rara de a surprinde fineturile dragostei si ale filozofiei derivate din aceasta.
Mi-a placut, in mod cu totul special, una dintre ultimele discutii pe care le-am purtat. Imi spunea , lasandu-ma geloasa pentru finul sau ochi de observator, ca ce iubeste cel mai mult la o femeie este capacitatea ei de a nu juca rolul principal in propria viata. Admira faptul ca o femeie isi va face programul, se va educata, se va purta exact dupa placul si poftele iubitului ei, lasandu-l pe el sa conduca nu numai relatia, dar si viata ei. Si toate acestea din daruire si din dragoste, nu din obligatie si fara repros. Pentru ca femeia iubeste prin a se daruii, a se abandona.
Exclam extrem de fericita! Uite ca exista barbati sensibili, cu o reala inteligenta emotionala! Uite ca cineva nu numai ca observa, dar si apreciaza eforturile unei femei!
Va doresc sa intalniti barbati ca prietenul meu, va doresc sa va devina apropriati si poate chiar iubiti, sa va simtiti intelese si apreciate pentru fiecare mic detaliu.

A voastra Blonda.

9 comentarii:

  1. Merci Laura :P
    Ai inteles sper ca mesajul meu era unul general dar exprimat prin particular, facand practic paralela la situatia aia de dupa o experienta "near death" care te face sa privesti lucrurile altfel... asa ca sa nu va umflati in pene prea mult.

    RăspundețiȘtergere
  2. E ok ca femeia sa il lase pe barbat sa ii controleze viata? Sa iti mulezi intreaga viata dupa ce ii place lui e.. inacceptabil. Hai mai fetelor, se poate mai mult. :) Daca iubesti independenta, fii independent! x

    RăspundețiȘtergere
  3. :) N-ai inteles, eu ii laudam sensibilitatea prietenului meu. N-am zis ca e neaparat adevarat sau corect ce spune el, mi-a placut enorm insa ca a spus-o!

    RăspundețiȘtergere
  4. Comunică-i acestui prieten, că în 2010, există maşini de spălat automate,maşini de făcut pâine,firme de catering,gonflabile, bordeluri...şi tot ceea ce consideră unii bărbaţi că ar reprezenta "Femeia".Dar ma bucur că există naive...era să scriu proaste...care pun botul la masculi...nu la fiinţe umane masculine.

    RăspundețiȘtergere
  5. Daruirea in ochii tai are legatura cu masina de spalat, cea de facut paine si papusa gonflabila?!
    Nici macar mama ta nu te-a iubit abandonandu-se pe sine...? Asta este genul de iubire pe care, intr-o masura oarecare, il daruieste o femeie..

    RăspundețiȘtergere
  6. Ai dreptate, nu intelesesem corect. Cand am citit tot ce am putut sa pun cap la cap a fost ca "iubeste capacitatea femeii de a nu juca rolul principal in propria viata... totul dupa poftele iubitului.. lasandu-l sa conduca viata ei".

    Intr-adevar e mare lucru ca a observat si poate e adevarat ca femeile se schimba de dragul iubitului (macar putin) si chiar ar fi dragut sa vedem si la barbati asa o adaptare. ;)

    RăspundețiȘtergere
  7. Homo sapiens, sau... pot sa-ti spun pe scurt homo?... inainte de a te rascula ca un feminist calare pe un cal alb cu un dildo in mana tipand pentru emanciparea femeilor, ar trebui sa citesti mai atent postul si eventual pentru completari si replyul meu; apreciez pe oricine e in stare sa faca asta pentru ca e un sacrificiu suprem... si merita apreciat [de unde si "mesajul meu era unul general dar exprimat prin aprticular"].
    Fetelor, acum inteleg un pic mai mult cum va simtiti cand trebuie sa aveti de-a face cu persoane dintr-astea la aproape fiecare post. Sfat: ar trebui ca inainte sa se accesezi blogul sa treci printr-un logical reasoning test si pentru ca blogul asta nu este pentru sociopati!
    Imi pare rau, Homo Sapiens, poate cineva apropiata tie a fost maltratata si abuzata crunt de simti nevoia de a lua apararea intr-o maniera extrema si in afara oricarei necesitati a femeii la orice referire sau chiar si in afara contextului si total ireverentios fata de ea.

    RăspundețiȘtergere
  8. Laura : una ca ar trebui sa ne prezinti un certificat de competenta din care sa reiasa ca ai capacitatea de a comensura calitatile prietenului tau ... daca o vaca precum Monica Columbeanu spune genial alaturi de o persoana reactia normala este sa te indoiesti...

    iar cum exclami tu extrem de fericita, asa mai exclama o alta mie de naive... e inghesuiala mare la pula domnului; si pun pariu ca isi serveste cu deferenta toate clientele...

    RăspundețiȘtergere
  9. PS : treceam pe aici... nothing new

    RăspundețiȘtergere