luni, 26 iulie 2010

La noi..

M-am intors de curand din vacanta. Din pacate, caci as fi preferat sa-mi vand sufletul decat sa ma intorc la coditianul romanesc.
Suntem o tara de superficiali, lenesi, barfitori, gelosi si rautaciosi. Nu aveti ce comenta, sigur aveti macar una dintre "calitatiile" enurmerate. Suntem o natie care isi distruge singura viitorul, fiind, cu totii, mult prea prinsi in pseudo-problemele prezentului. Judecam si aruncam cu pietre in vinovati mai rau ca o tara ultra musulmana.
In toamna, imi pleaca toate prietenele din tara. Le inteleg total, dar n-am cum sa nu fiu egoista si sa nu le plang de dor. Le admir curajul, eu nu-l am. Cu toate ca vad cum ne mananca societatea pe toti, cum avem sistemul de valori total dat peste cap, cum, cu adevarat in tara noastra conteaza mai mult pe cine stii decat ceea ce stii; cu toate astea, n-am curaj sa-mi parasesc obisnuinta.
V-as chema la revolta, un soi de trezire. Suntem cu totii vinovati pentru ceea ce inseamna societatea romaneasca, insa, in loc sa ne indreptam propriile greseli, continuam sa aratam cu degetul defectele prieteniilor nostrii.
Eu sunt superficiala, barfitoare si rautacioasa. De azi o sa incerc sa fiu mai putin in speranta in care schimbarea asta o sa-mi imbunatateasca viitorul. Sincer insa, ma indoiesc ca altii simt nevoia sa se schimbe.


Blonda

23 de comentarii:

  1. si tu esti superficiala...pentru ca nu mi-ai spus inca ce voiai sa ma intrebi... dar nu ma las... zi, ascult

    hm, chiar azi ma gandeam... ce-ar fi daca cineva ar putea organiza un exod... pe mail, sau telefonic...pur si simplu... pe data de x august, haideti cu totii pe jos catre granita cu Ungaria... pe jos; imi inchipuiam cum se aduna coloane coloane pe soselele patriei in drumul spre Cluj... ideea nu e de a pleca efectiv din tara ci pentru a demonstra celor care ne fura si conduc ca le putem da muie una doua...
    acuma, zi de ce ai intrebat cum ma poti gasi...

    RăspundețiȘtergere
  2. :) vroiam sa ma lamuresti ce-i cu scrisul sub anonimat. Imi spui?

    RăspundețiȘtergere
  3. @Laura : orice altceva in afara celor scrise pe blog le discutam altfel sau in alt context; daca ti-a impuiat cineva capushorul cu vreo informatie (fie ea adevarata sau falsa) pastreaz-o te rog pentru tine... tin mult la asta

    daca ai o adresa de e-mail, detaliez

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  5. zerooooo. Hai, sa-mi sterg adresa de pe blog:))

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  9. Despre TREZIRE versus 2012

    Apelul tau nu poate fi decat binevenit! Soiul de trezire despre care vorbesti, a inceput de ceva timp! Totul a inceput cu mult timp in urma. Ne indreptam spre o nouă lume în care vom învăţa cum să redevenim oameni.Vor exista schimbări geografice, calamităţi, dezastre numai în măsura în care oamenii nu vor vrea să se schimbe. Atunci va trebui să se găsească o cale de a-i face să plece. Numărul celor ce vor dori să nu se schimbe va fi cel care va determina curgerea evenimentelor.

    Dacă totul va rămâne ca si acum, dacă nu va interveni nici o schimbare, atunci s-ar putea ca magnetismul terestru să fie întrerupt pentru câteva zile. Acest lucru înseamnă că miezul pământului se va opri. Dacă acest lucru se va întâmpla, atunci magnetismul terestru va fi zero. Asta va afecta tot viul de pe planetă. Omul poate suporta fără urmări 48 de ore de magnetism zero. După această perioadă omul începe să înnebunească, să devină agresiv.

    Lucrurile nu sunt chiar asa de negre. Hai sa privim intr-un mod optimist. Ne aşteaptă vremuri noi şi un pământ nou, o nouă eră cu o nouă rasă, cu abilităţi şi capacităţi, ce va fi în stare să trăiască într-o nouă stare de conştiinţă, în concordanţă ai in armonie cu Legile Universale.

    Ce ar trebui noi să facem( in special tu, ca ai deschis subiectul)?? Noi nu putem face nimic!! :) Doar......sa ne schimbam in interiorul nostru! Ce este lăsat să se întâmple se va întâmpla. Noi trebuie să ne schimbăm în interior, să ne centrăm pe iubire şi recunoştinţă, sa eliminam frica, caci daca avem frica in suflet vom crea frica! ( citeste si comentariul meu de la postarea cu Frica )

    Dacă dai iubire, ti se va răspunde la fel. Dacă dai distrugere şi ură, ură şi distrugere vei primi. Stii foarte bine ca unul din principiile universal valabile care guverneaza lumea este legea cauza-efect!

    Daca cat mai multa lume va intelege asta, schimbarea va fi mai uşoară şi mai rapidă.Acest lucru va face ca schimbările să se producă mai rapid şi fără dezastre majore. E ca şi când tu împingi o maşină. Una este să o împingi singură, alta dacă te ajut şi eu şi alta dacă vin câţiva oameni.

    Desi tu ai o indoiala vis-a-vis de nevoia altora de a se schimba, iti pot spune că oamenii încep să vadă realitatea. Poate că nu înţeleg încă ceea ce văd, dar principalul este că ei caută răspunsuri. Si tu esti una dintre acele persoane! Stiu, o sa spui ca esti singura si nimeni in jurul tau nu face asta! Corect! Tocmai de asta esti aici: sa incerci sa-i convingi si pe altii sa faca asta! Daca erai inconjurata numai de oameni ca si tine, ai mai fi postat un asemenea subiect??? Iti spun eu: NU!

    Daca nu ai citit despre Copiii Cristal sau Indigo, da un search pe net si citeste! Si o sa vezi ca te regasesti acolo! Si constientizeaza care este misiunea ta pe aceasta planeta! S-ar putea sa faci ce trebuie, s-ar putea sa nu faci ce trebuie, s-ar putea sa nu faci suficient de mult! Ceea ce iti pot spune eu este ca esti o entituta deosebita, venita pe Pamant cu un scop bine definit! Dar trebuie sa intelegi Adevarul! Si Adevărul se află în tine!

    CONCLUZIE:

    Să afirmăm că începând de astăzi vom fi liberi, că nimeni şi nimic nu ne mai poate influenţa, că hotărârile pe care le vom lua vor fi luate cu sufletul, că raţionalul va fi condus de inimă.
    Dacă vrem să fim puri trebui să încetăm să ne complacem în mizerie, dacă vrem să vedem adevărul trebuie să încetăm să mai minţim, dacă vrem dreptate, trebuie să ne oprim în a face nedreptate, iar dacă vrem să fim oameni trebuie să încetăm în a ne mai manifesta ca demoni.
    Schimbarea începe cu noi şi în noi!

    Anonimul Fricos

    RăspundețiȘtergere
  10. Esti prea blonda pt zilele noastre...Vopseste-te!Poate mai ai o sansa!Asa mult iti place sa insiri penibilitati d-astea lacrimogene cand tu esti doar o alta tipa plina de fite, mergatoare pe Dorobanti si doritoare numai de vacante in strainatate. Plimba-te prin tara noastra, mergi pe un traseu montan, simte briza marii pe o plaja salbatica, incearca sa-ti cumperi haine mai ieftine, incearca sa aspiri la idealuri mai modeste si poate vei schimba ceva. Ajuta un copil cu probleme, sustine o campanie, uite-te mai des un jurul tau...nu mai comenta si alege-ti prieteni mai omenosi, ca fitele se duc la un mom dat. Schimba-te tu pt a putea fi un exemplu pt altii.

    RăspundețiȘtergere
  11. tu de ce nu pleci din tara asta in care "Din pacate, caci as fi preferat sa-mi vand sufletul decat sa ma intorc la coditianul romanesc." Sa ma lamuresti ca mi-e teama ca te contrazici singura.

    RăspundețiȘtergere
  12. "Dacă dai iubire, ti se va răspunde la fel. Dacă dai distrugere şi ură, ură şi distrugere vei primi. Stii foarte bine ca unul din principiile universal valabile care guverneaza lumea este legea cauza-efect! " Exact asta este principiul pe care incerc sa-l fac vizibil. Ne lovim de oameni mici, care urasc si critica fara capacitati reale de auto-depasire sau creatie. Asta incerc sa fac, sa incurajez lumea sa schimbe ceva in propriul suflet, sa isi schimbe preocuparea dinspre critica altora spre cresterea personala...
    @ anonim: Am obosit. De unde stii tu ca nu mi-am petrecut toata copilaria crescand gaini, mergand in vacanta doar la rasnov, ratacind prin paduri si mergand la Vama, inainte ca voua, revoltatiilor, sa va ajunga la ureche ca e un loc "cool"? De unde stii ca nu la initiativa mea s-au strans jucarii, hainute si bani ptr un camin de Craciun si Paste? Ca mergeam si imi plangeam si ultima lacrima impartind pachete celor din caminul de batrani din satul unde locuiesc? Ah da, pentru ca sunt blonda, asa e? Sau corect ar fi fost sa-mi scriu in cv toate astea, ca un fel de propaganda?Ca sa-ti raspund la intrebare..nu plec pentru ca imi este frica. Am spus-o si in post..

    RăspundețiȘtergere
  13. Am fost un pic in ceata! Ulterior am inteles ca in postarea ta mi-ai raspuns si mie si anonimului de mai jos....pe care...sincer...nu prea l-am inteles! Si de regula....ce nu inteleg...si nu e constructiv....nu ma intereseaza! Si asta te sfatuiesc si pe tine sa faci!

    RăspundețiȘtergere
  14. Bravooo!ai facut lucruri frumoase. Nu te lasa de ele. Fa-le in continuare si nu generaliza. Apreciaza lucrurile spirituale,nu cele materiale...Daca ai facut toate aceste lucruri minunate, povesteste-le. Nu te mai astepta ca oamenii in posta sau pe strada sa te faca in toate felurile, ci demonstreaza prin atitudine, personalitate.Vb despre tine liber si deschis, sincer si transparent. Nu te mai lauda cu super vacantele de pe meleaguri straine, ci povesteste de Rasnov. Vb despre ce ai vazut frumos in tara asta si ce merita vazut si explorat. Nu te mai plange; asta face o tara intreaga. Prea putine exceptii. Vama...pacat de vama. Apusuri ca acum 5-6 ani nu mai gasim....acum sunt prea violente (de tipetele diversilor "wannabies: care au pasit 1 data in locul ala; sunt prea "mediatizate" de aparatele ultra moderne care incearca sa mortalizeze primul lor apus din viata lor; e prea multa agitatie pt ce s-a vrut cu locul ala. Din pacate, alte milioane de oameni calca locul ala vara de vara, toamna de toamna si lasa in urma lor doar o betie "memorabila", o babardeala cu vreun/vreo necunoscuta si nicio impresie sufleteasca...hai sa nu devenim asa.

    RăspundețiȘtergere
  15. Imi permit sa fac un comentariu la ceea ce ai spus mai sus, Stimate Anonim! Si o fac intrucat mi-am dat seama ca, in principiu, ai si parti bune in comentariul tau si esti o persoana care tinde catre o elevare spirituala. Dar mai ai cale lunga pana acolo!

    Una din legile scrise/nescrise ale Scolii de Spiritualitate este: FAPTELE BUNE TREBUIE FACUTE PE TACUTE, CAND LE SPUNEM ISI PIERD VALOAREA!

    Asa ca....sunt de partea Laurei ca nu trebuie sa povesteasca! E ceva ce simti ca trebuie sa faci, nu ceva ce trebuie sa faci!

    O seara excelenta,

    Anonimul Fricos

    RăspundețiȘtergere
  16. de acord cu faptele facute si tacerea faptelor?dar sa te plangi continuu....hai sa fim seriosi si nu fricosi...stimate domn fricos

    RăspundețiȘtergere
  17. Cand faci o fapta buna nu o faci pentru respectul celor din jur sau admiratia lor. O faci pentru ca asa simti, prin urmare nu simt de niciun fel nevoia sa fac parada cu faptele mele bune.
    In al doilea rand, mi-am recunoscut defectele. Tu, vad doar ca ti le scoti in evidenta. Daca nu recunosti ca ai defecte, nu vezi ca ai ce repara. Prin urmare, n-am sa ma opresc din critica mea si a intregii societati pana nu vedem , cu adevarat, ca ceva e putred si trebuie schimbat.
    Perfectionarea inseamna inlaturarea defectelor, nu exagerarea partiilor bune...si pana la urma, de unde nevoia de atata patriotrism?!
    Si pana la urma de ce sa am asteptari mai mici? ca sa pic in mediocritate? Mi-a dat Dumnezeu doua maini, doi ochi, doua picioare si un creier capabil de mai mult decat in prezent, de ce sa nu le antrenez pentru ce pot ele mai bine? Asa ajungem la revolutii? Prin scopuri mediocre, usor de atins?

    RăspundețiȘtergere
  18. Cateva lucruri de punctat pt Laura si Anonim:

    1. Anonimul fricos a fost un "botez" pe care mi l-am atribuit in timp ce ii scriam Laurei la postarea ei Frica. Asa ca daca ai sa citesti aceea postare, o sa vezi parerea mea despre frica si o sa iti dai seama "cat de fricos sunt eu", stimate anonim!

    2.In mod sigur sunteti constienti de Legea Kharmei si tot ce inseamna aceasta. De Kharma colectiva ati auzit? In mod sigur ca da! Toata lumea se plange de ce conducatorii pe care ii avem noi! Ce netrebnici, ce nenorociti, ce incapabili! Nu! Gresit! Noi avem conducatorii pe care ii meritam!!! Asta face parte din Kharma colectiva.

    3.In orice exista un inceput si un sfarsit. Exista o Geneza si o Apocalipsa. Ca Apocalipsa sa se infaptuiasca, lucrurile trebuie sa se intample intr-un anumit fel! Ca sa poti sa te ridici, mai intai trebuie sa cazi! Ori asta facem noi acum! Decadem!

    Anonimul Fricos

    RăspundețiȘtergere
  19. Laura, te-ai legat la cap cu doi cretini... sa te scap de ei?

    RăspundețiȘtergere
  20. Ha! Imi place ultimul comentariu. Bravo pt ca iti pasa de lumea in care traiesti, mult succes pe viitor... iar daca poti sa traiesti in Romania/Bucuresti, fa-o. Ar trebui pus in CV ca tarie de caracter si perseverenta. :D

    RăspundețiȘtergere