miercuri, 18 august 2010

Adio

Am fost trezita de dimineata de rugamintea aproape disperata a mamei de a o ajuta. Lupoaica noastra de 13 ani facuse atac cerebral , iar din cauza spasmelor musculare isi musca limba. M-am dus la frumoasa noastra catea de 60 de kg, crescuta cu grija si dragoste de cand era un ghemotoc de blana si am incercat sa o linistesc. Vedeam in ochii ei disperare iar prezenta sumbra a mortii nici nu te lasa sa plangi.
Cu toate ca tata este total impotriva actelor de genu, am hotarat toti sa chemam veterinarul sa o eutanasieze. In urma unui scurt control, ne-a spus ca e mult prea batrana ca sa-si revina total si ca , intradevar, am face o alegere corecta daca am adormi-o. Totul s-a terminat in 3 secunde, Xena (caci asa o chema) s-a linistit, i s-au relaxat toti muschii si a plecat la fel de spontan cum venise in viata noastra.
De 5 ani de zile, anual, ne moare cate un catelus. Cate un sufletel pe care l-am crescut de mic si care ne-a adus atata bucurie, pe care il consideram parte din viata si familia noastra. De 5 ani, de fiecare data cand ne plangem ca suntem nefericiti, parca primim inca o lectie.
Asa sunt oamenii pana la urma, pana cand nu vad ca se poate mult mai rau, nu isi apreciaza cu adevarat viata. Cred ca a venit momentul sa fim multumiti si fericiti cu ce avem. Iar daca nu suntem, acesta este momentul sa schimbam ceva, fara a ne mai plange de nereusitele noastre.

A voastra Blonda.

6 comentarii:

  1. Imi place ...Aici ai vorbit ca un adevarat filozof...

    RăspundețiȘtergere
  2. pana una alta, aveti 4000 de vizualizari. parca trebuia sarbatorit cumva

    RăspundețiȘtergere
  3. "dirijer spunea...
    Imi place ...Aici ai vorbit ca un adevarat filozof..."
    un filosof canin... si apropos... E FILOSOF, nu filozof...

    RăspundețiȘtergere
  4. e corect si filosof si filozof. Asa ca foloseste DOOM-ul inainte de a face pe desteptu'.

    RăspundețiȘtergere
  5. ma pis pe lupoaica ta :)))))

    RăspundețiȘtergere