sâmbătă, 16 octombrie 2010

Despre optimism

Acum vreo 3 ani tata a citit the Secret (probabil ca va aduceti aminte despre cartea a carui motto simplist aducea a ceva de genu: daca gandesti de bine, atragi binele ) iar de atunci, toata familia, obligat-fortat, a inceput sa fie optimista. Maxim de optimista! La nivelul absurdului, la care e furtuna afara si tu esti convins ca vei ramane uscat daca te plimbi prin curte.
Si uite ca de 3 ani, am reusit sa ne atrage suficiente ganduri bune incat sa indepartam toate problemele majore din viata noastra. Am scapat de tot ce ne limita perspectiva. Totusi, ne gasim in situatia in care mai avem in fata cateva mici obstacole de depasit (par example, inca nu mi-am gasit un job de 8 ore pe zi). Evident, in spirit tipic omenesc, facem din tantar armasar. Ca nu avem noroc, ca nu am avut sansa si prin urmare, n-avem nici capacitatea.
Ca sa nu lungesc vorba, as vrea sa va evidentiez scopul acestui mic articol:
1. Gandeste bine ca sa atragi binele. Oricat de prefabricat ar suna, fa-o! poate nu reusesti chiar sa atragi toate fortele benefice ale lumii in viata ta, dar macar te feresti de depresii. O minte sanatoasa te duce (mai intai cu imaginatia si dupa chiar la propriu) pe culmile propriei tale capacitati.
2. Hai sa nu mai exageram. Faptul ca ne certam cu iubitii, ca nu ne pricepem la vreo materie de la scoala, ca nu ne permitem sa ne luam o pereche de blugi noua,ca ploua afara, ca e frig in casa, ca nu ne permitem sa plecam la Paris in toamna, ca n-avem ce face vinerea seara sau mai stiu eu ce alte nenorociri cotiniene , nici nu se compara cu adevaratele drame . Eu de azi (daca nu am facut-o cu adevarat pana acum ) imi impun sa ma bucur de ceea ce am, nu sa nu fiu nefericita pentru ceea ce nu am.




A voastra Blonda.

2 comentarii:

  1. " gandire/a pozitiva " asta-mi zice mereu o foarte buna prietena. Pesimismul la mine e in floare, imi vine foarte greu sa-mi revin din.. multe si ce e drept cu asta nu reusesc decat sa atrag si alte chestii aiurea. Imi trebuie doua palme si doi ochi mai " atenti " la ceea ce am pentru ca multi si-ar dori sa aiba ..

    RăspundețiȘtergere
  2. bravo. felicitari. ultima propozitie e esentiala.

    RăspundețiȘtergere