sâmbătă, 15 ianuarie 2011

Ce ne retine?

Voi ce parere aveti despre protestul din benzinarii de pe 17-18-19 ian? Vi se pare justificat?
Multe voci spun ca este o prostie absoluta si ca nu nivelul pretului carburantiilor ar trb schimbat, ci nivelul salarial din Ro. Ok, au dreptate. De asemenea, multi spun ca protestul in sine e o porcarie si ca pe 16 si 20 o sa fie mare inghesuiala in benzinarii. Ok, au iar dreptate.
Dar haideti sa privim mai departe. Chit ca protestul in sine e o prostie, se creeaza un precedent. De acum, putem dovedi ca suntem in stare sa ne adunam "fortele" pentru o cauza comuna. Romanul e comod, las si indiferent. Poate alaturandu-ne protestului astuia o sa ne trezim "din somnul cel de moarte" sau din indiferenta.
Stiu ca pe multi creterea pretului carburantiilor nu-i afecteaza, iar din acest motiv nu se vor alatura initiativei. Ok, destul de corecta gandirea...pana la urma de ce sa te deranjezi ptr ceva care nu te afecteaza, dar ganditi-va la cei de langa voi care chiar au nevoie de o schimbare.
Deci? Voi ce faceti? Eu imi pun motorina azi iar luni-marti-miercuri nu, din respect pentru cei care chiar spera intr-o schimbare.

2 comentarii: