luni, 24 mai 2010

Poezie

De Ilie.
Evident, n-am niciun fel de poezie in mine. Si nici nu incerc sa ma dau poet. Mai bine sarcastica, mai bine rece, mai bine directa. Mai bine ne traim viata pentru acum, facem ceea ce simtim ca e bine, radem, plangem, mancam, bem si ne iubim. Decat semidoct, mai bine simplu. Decat extravagant, mai bine lejer. Decat sa incerci in zadar, mai bine taci. Nu mai analiza pana in radacini si dincolo de ele, nu mai cauta, accepta.
Decat sa strici tot ce-i frumos, fructos pe lumea asta printr-o exprimare schioapa si o analiza pseudo-profunda, mai bine te bucuri.
De ce sa incerci cu toata puterea sa devii diferit, sa-ti renegi adevarata natura , incercand sa-ti conturezi o imagine si personalitate pe care, de cele mai multe ori nici tu nu o suporti? Doar in incercarea de-a dreptul disperata de a te diferentia? Din nastere, suntem diferiti, din varful degetelor pana in varful ultimului fir de par. Incercarea ta de a iesi in evidenta nu face decat sa te indeparteze de adevarata ta natura. Ca intr-un cerc vicios, incercarea ta fortata de a te remarca, te baga in sacul fara fund al oameniilor excentrici, toti cu aceleasi cuvinte, haine, freze si gesturi. Sunteti o mare de speciali identici.
Felicitari unicului fortat, ajuns banal!

Blonda.

5 comentarii:

  1. frumos ca gandim, dar nu merge. poezia ? .. nu stiu cat exista intr-o zi in care ai mers bara la bara sau nu stiu, poate . oricum voiam sa salut si deci: sarutmana !

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu v-as recomanda sa nu va mai impungeti unii pe altii. Ma mir cum un blog care e menit sa stranga pareri despre anumite teme, isca un asemenea scandal si instiga la injuraturi. V-as ruga sa nu va mai vorbiti urat, sa nu mai aruncati cuvinte aiurea, nici voi intre voi, nici noua. Comentariile viitoare care vor fi pline de frustrari personale vor fi sterse.
    Vopsitele ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Pilat d'mai Bine Pi lung

    Mi se pare normal: cand doi se cearta al treilea castiga! Nimic absolut, ci intregeste o manea acolo, o guma de mestecat pentru ochi si urechi.
    Corolar: Exact ca in realitate, nu va place sa nu aveti voi dreptate.
    Cine va doreste(in general)sigur cand o so scoata:))o sa iasa cu degeraturi:)))

    RăspundețiȘtergere
  4. i just love this one..mai laura pe zi ce trece ma surprinzi intr-un mod placut... semnat D

    RăspundețiȘtergere