luni, 17 mai 2010

Prieten-Iubit-Prieten

Faceam ieri o retrospectiva, comparand fostele relatii cu actuala si am realizat ca am ajuns sa-mi cunosc iubitii cu adevarat abia dupa ce eram deja parteneri.
Ajungi sa-l cunosti fizic pe cel de langa tine, in cele mai mici detalii, ii cunosti fiecare cm de piele si fiecare fir de par, stii cum ii reactioneaza corpul, ii recunosti mirosul peste tot si totusi, habar n-ai cine e cu adevarat. Nu stii cum o sa reactioneze in situatii limita, nu stii exact daca minte, nu stii ce a facut pana atunci. Stii doar ce si cat vrea el sa-ti spuna si sa-ti arate. Daca ramai suficient cu el, ajunge sa-ti devina prieten, sa prindeti incredere unul in altul si sa va cunoasteti cu adevarat. Deci dupa iti este iubit, iti devine prieten. Periculoasa afacere as putea spune. Uneori ai noroc, alteori deloc. Eu am avut ghinion o singura data cand, dupa o anumita perioada petrecuta alaturi de iubitul meu de atunci, am descoperit ca nu e un om normal deloc si ca, daca l-as fi cunoscut cu adevarat inainte sa ma simt atrasa de el si sa fac pasul stupid de a incepe o relatie cu el, as fi fugit cat m-ar fi tinut picioarele.
Nu e oare mai sigur sa-ti iei iubit un prieten? Bine, evident exista riscul sa nu fie pasiune intre doi prieteni, dar sa spunem ca ea este prezenta. Nu e oare perfect sa sari peste conversatiile de curtuazie, atat de enervante,in urma carora incerci sa-l cunosti pe cel de langa tine? Daca iti e prieten cu adevarat, stii ce gen de om e, cum s-a purtat cu altele, daca minte, pe cine minte, ii stii majoritatea defectelor si calitatiilor. N-are rost sa va spun, din punctul meu de vedere, cate avantaje are o astfel de relatie, insa probabil ca cel mai mare dezavantaj este ca in urma unei despartiri, iti pierzi atat iubitul, cat si prietenul cel mai bun. Atunci nu o sa mai ai pe umarul cui sa plangi, nu o sa mai ai la cine fugi, iar drum inapoi, de la iubit la prieten, nu cred ca exista.
In concluzie, votez pentru transformarea prietenului in iubit, insa cu mare grija. Oare relatia chiar va functiona sau te vei alege, la sfarsit, cu nimic?


A voastra Blonda.

5 comentarii:

  1. "Nu e oare perfect sa sari peste conversatiile de curtuazie, atat de enervante,in urma carora incerci sa-l cunosti pe cel de langa tine?"
    Si farmecul descoperirii celui de langa tine unde mai e? Voi fiind doar amici ati avut intotdeauna ce sa discutati(despre relatii cu altii, v-ati sfatuit in materie de dragoste, sex) si aceste discutii or sa dispara si e foarte probabil, daca tot va cunoasteti atat de bine, ca monotonia sa se instaleze destul de repede in relatia voastra mai ales in materie de conversatii. Si faza ca daca va despartiti pierdeti si iubitul si cel mai bun prieten se intampla cred in 99% din cazuri. Numa sa incerci asa ceva cu un prieten(fara sa se concluzioneze cu o relatie) si relatia de prietenie se raceste si uneori chiar dispare(propie experienta).

    RăspundețiȘtergere
  2. Si totusi, daca exista atractie, de ce sa nu-ti lasi inima sa aleaga?:) mai bine regret ce-am facut, decat sa fi lasat fericirea sa treaca pe langa mine..

    RăspundețiȘtergere
  3. Fiecare cu conceptiile lui :P Se spune ca dragostea adevarata ori te gaseste ori trebuie sa o cauti...acu daca tot cauti, e bine sa cauti peste tot :)

    RăspundețiȘtergere
  4. mai, dragostea nu e previziune, nu e calcul nu e alegere, nu e politica sociala... ar fi bine in ceea ce spui tu doar pentru ca simti nevoia sa-ti alimentezi niste comoditati (la varsta ta azi sunteti lasi si comozi - e o observatie personala, no offense), dar cine a spus ca dragostea e comoda... apoi a vorbi despre avantaje/dezavantaje intr-o relatie de dragoste... e jenant, zau; dragosta e poate singurul context in care toate cele scrise de tine nu conteaza, e locul in care fiecare grava eroare (de care devii constienta doar mai tarziu) e de fapt un premiu, e o placere... e totul cu curu in sus... dragostea o traiesti si suferi in tacere, eu asa cred. Cine scrie despre asta, ori n-a trait-o ori a maimutzarit-o, ori s-a speriat si-a abandonat-o.
    PS : niciodata, dar niciodata nu vorbi de fostii parteneri (sau de fostele partenere); i-ai iubit, deci respecta-le memoria

    RăspundețiȘtergere
  5. ”Nu e oare mai sigur sa-ti iei iubit un prieten?” Asta e un pretext invocat de fete pentru a-si justifica alegerea. Nu exista prietenie (amicitie) intre un baiat si o fata oricat de ”open-minded” pretindem ca suntem. La un moment dat unul se indragosteste,te doreste, te saruta intr-o seara in care esti deprimata din varii motive, bla bla bla. Si daca ai sa constati ca amicul ales nu e ”the one” pentru moment, treci la urmatorul? Pana cand? Nu toate fetele au norocul sa-L gaseasca la primul loz tras..iar galeata cu amici are fund.:)) nu? Referitor la prietenia de dupa..NU EXISTA!! Nu conteaza de unde-L iei, daca nu merge... adio!, pa! Prietenia oricum s-a dus ..... de cand ati decis ca va iubiti.
    A ta colega, Mara :*

    RăspundețiȘtergere