marți, 4 mai 2010

Un piedestal imaginar..

Iata ca ne intoarcem la subiectul meu preferat, dezamagirile in dragoste.
Facand un rezumat al tuturor dezamagirilor mele si ale altora, constat ca cel mai mare soc il avem in momentul in care descoperim ca pentru cel de langa noi, nu reprezentam chiar buricul pamantului. Asa am patit cu un fost iubit, am fost cu el vreo 3 ani, l-am rugat sa faca ceva pentru mine, sa-si treaca peste puteri si temperament si sa se schimbe. Atat de mare mi-a fost socul cand m-a refuzat, incat am rupt relatia. Sau ma rog , prin refuzul lui, probabil ca a rupt-o el...
In schimb, am facut-o si eu o data. I-am dat cuiva impresia ca este universul meu iar atunci cand a incalcat limitele oricarui comportament decent, l-am trezit la realitate. Probabil ca suferinta lui a avut ca motiv direct falsa impresie pe care i-o schitasem. Ii spuneam mereu ca fara el nu pot, dar i-am dovedit, in final ca pot sa-mi vad de viata.
Concluzia mea e sub forma de sfat. Cascati bine ochii,nu va suiti singuri pe piedestal, dar nu va relaxati in momentul in care ati fost suiti acolo de partener. Pana la urma, suntem speciali pentru "jumatatea noastra" atat cat ne este permis, nu cat ne imaginam sau dorim noi. Hai, trezirea la realitate!



A ta Blonda.

4 comentarii:

  1. Tratarea subiectului este foarte "cool" si completa pentru ca este facuta din amblele parti ale baricadei: si cea de "privitor catre piedestal" , adica de jos in sus si cea de "urcata" pe piedestal, adica de sus in jos. Intrebarea pe care as pune-o: unde e mai bine? sau subiectiv:unde te-ai simtit mai bine?? urcand pe cineva sau urcandu-te tu pe piedestal?

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu am un motto dupa care ma ghidez in relatii:
    "Fa-mi statuie si am sa-ti fiu sclav."

    Ambele variante au taisuri, nu pot sa aleg una, e evident ca nu iesi teafar din niciun scenariu..

    RăspundețiȘtergere
  3. ha! nu am mai comentat niciodata pe un blog, dar de data asta chiar mi-a fost atrasa atentia: "l-am rugat sa faca ceva pentru mine, sa-si treaca peste puteri si temperament si sa se schimbe.".
    secretul unei relatii este sa fie amandoi pe locul doi. suntem cu cineva tocmai pentru ca nu vrem sa se schimbe. o data ce dorim asta, inseamna ca nu mai dorim aceleasi lucruri..deci totul oricum se termina. dar oamenii nu prea se schimba, iar daca se schimba, trebuie sa se schimbe pentru ei, nu pentru altcineva:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Asa este, ai perfecta dreptate. In fine, anii au trecut peste noi, am mai acumulat ceva experienta, mai citit niste carti si sa speram, ne-am mai maturizat.

    RăspundețiȘtergere