marți, 8 iunie 2010

Nemultumiri

Traim cu dorinta de a ne depasi conditia. Sa fim mai buni, mai bogati, mai iubiti. Stam si ne dam tot felul de motive pentru care sa stagnam, gasim scuze penibile sa ne scufundam in depresii si in stari negative, fara sa vedem frumusetea lucrurilor in banalitatea lor.
Eu tin povara discutiilor pe care nu am apucat sa le am. Cu diversi si diverse. Sunt lucruri nespuse pe care nu am apucat sa mi le exprim, nu am putut sau nu am vrut la momentul respectiv, iar acum ma apasa.
Ma mai apasa si sfaturile astea pe care le cerem in stanga si-n dreapta de la tot felul de prieteni, mai mult sau mai putin. Prieteni care habar nu au ce sentimente sunt la mijloc, ce stari si ce povesti se afla in spatele sfaturilor lor. Ajungem sa facem tot felul de gogomanii din cauza/datorita sfaturilor si pe undeva pe drum ne pierdem pe noi.
Cumva, la un moment dat, toata viata asta a devenit un joc de care pe care. Care iese mai triumfator, mai castigat. Cine inchide gura cui, cine primeste laude si cine ramane singur. Am obosit! Am obosit de joculete, intrigi, probleme, griji. Am obosit sa ma inveselsc de una singura si sa cad in gol din cauza problemelor lui xulescu, am obosit sa ma imbarbatez aiurea si sa insarcinez pe cei din jur sa ma inveselasca. Cand numai eu, tu, noi..suntem singurii care ne cunoastem si care stim ce ne trebuie sa ne simtim mai bine.
Eu refuz sa ma mai consum pentru scoala, pentru prietene care nu mai sunt, pentru iubiti neiubiti, pentru bani cheltuiti si lipsuri prezente..
Pe tine? Ce te nemultumeste?



Bruneta

18 comentarii:

  1. ori esti prea romantica,ori o dai pe depresie..tu,ca om,esti multumita de ceva in viata asta?
    cu toate ca tind sa-ti dau dreptate de cele mai multe ori,uneori ma intriga cand te vad asaa deprimata..si astea nu-s motive de tristete,dezgust si alte alea..inca nu ai dat cu adevarat cu nasul de greutati(vorbesc strict din ce am apucat sa-mi dau seama..nu pretind ca te stiu asa bine)..a,si pui prea mult suflet in ce faci.de cele mai multe ori nu se merita!
    cat despre ce ti-ai propus,eu zic c-o sa reusesti,daca-ti doresti cu adevarat asta.
    ps:posibil sa fiu mult offtopic,dar..mna,fiecare cu durerea lui

    RăspundețiȘtergere
  2. Momentele in care scriu pe blog, sunt momentele in care trag concluzii. Deprimata nu sunt, indragostita nu sunt. Iar concluziile trase de mine pe blog sunt intamplari pe care le vad si aud. Rareori declaratiile de dragoste sunt adresate cuiva si tot rareori durerile exprimate sunt ale mele. Spre exemplu, postul cu nemultumiri este dedicat unei prietene care ieri a incercat sa se sinucida cu niste pastile si eu am fost cea care a dus-o la spital. Motivul, intradevar, a fost penibil..
    Posturile Brunetei sunt posturi in care sa se regaseasca lumea. Eu sunt ca un buretel de energii..fie ele negative sau pozitive:)
    Iti multumesc pentru sfaturi, oricum.

    RăspundețiȘtergere
  3. eu traiesc cu dorinta de a fi depasit de conditie - adica sa fiu mai rau, mai sarac, mai detestat... bonus : eu nu vorbesc la persoana I-a plural ca nu-s Liiceanu (si daca as fi m-as spanzura) si nici nu ma intereseaza cum aluneca pe topogan ceilalti... bei, fato, vorbeste pentru tine'n'plm - asta ma multumeste ca vorbesti si pentru aia destepti... hihi

    RăspundețiȘtergere
  4. ce-ti place sa vorbesti aiurea si sa te dai destept, kaos moon..corect e "persoana I" ca doar nu zici persoana intaia sau clasa intaia. in stilu asta cred ca atunci cand o sa fie cazul o sa te duci "pa strand" si o sa mananci seminte "pa tren".

    RăspundețiȘtergere
  5. Sentimente..gogomanii..sfaturi..? Not baad.
    Buna nota autenticitatii 9,94
    Cat despre intebarea din final chiar am lansat provocarea.
    ma rog in mediul asta virtual, ca ala ochi in ochi m-am saturat(ca si de celelalte).
    Parca cineva se _ute prea mono, nu serios.

    RăspundețiȘtergere
  6. Si copii se dau prea stereo. A zis bine cine a zis
    Generatia de teflon..care nu se lipeste nimic de ea,nici macar eroticool

    RăspundețiȘtergere
  7. :D:D:D perfect people in not such a perfect world..eh, sa ne obisnuim cu ei. am ajuns la concluzia ca patim cacaturi ca sa ne bucuram mai tare dupa ce iesim din ele. Iar eu tocmai am luat o restanta!! yeeeey:)) si mai am una!! weaaah :(( :))))

    RăspundețiȘtergere
  8. pe mine ma nemultumesc oamenii care au ce sa manance si se plang de lipsa banilor .. de oamenii carora le suna telefonul in continuu si nu raspund pt ca sunt ocupati sa se joace cafe word sau alte idiotenii si se plang ca sunt singuri ... si tot asa pana la nesfarsit cred ..
    ps: pe mine ma enervez eu pe mine si despre mine era vorba :)

    RăspundețiȘtergere
  9. :) fair enough. cunosc sentimentul. nu as suporta langa mine un om ca mine:)

    RăspundețiȘtergere
  10. Sa ne obisnuim cu Ei...??
    Mancai-ai aii copti bruneto:)
    SerioS

    RăspundețiȘtergere
  11. Bruni..totusi afirmatia ta are un farmec aparte prin faptul ca razbate necunoscuta(roscata sau platinata):
    daca n ai suporta langa..un om "ca tine"
    cum mai faci dragoste?
    Cea pasionala,dezirabila,visata sau tocmai asta era si Ideea:)))

    RăspundețiȘtergere
  12. Fat Frumos cu Palosu` Gros13 iunie 2010 la 16:21

    Vi se potriveste de minune numele blogului,Blonda scrie negru pe alb,senin,clar,cateodata dragut,iar Bruneta scrie negru pe negru,nimic pozitiv,haos total,chiar deprimant,u go back to black girl!

    RăspundețiȘtergere
  13. :)))) nota 4 pentru interpretare fat frumos:))
    Joker, cel de langa mine nu trebuie sa-mi semene ca si personalitate..celelalte Aspecte sunt confidentiale:)

    RăspundețiȘtergere
  14. Niciodata n-am inteles asta cu "Palosu` Gros"
    ....e de bine sau de rau? blonda sau bruneta

    RăspundețiȘtergere
  15. Raluca sau Laura spunea...
    :) fair enough. cunosc sentimentul. nu as suporta langa mine un om ca mine:)

    Asta este esenta discutiei!! Ceea ce nu iti place in exterior, ceea ce nu iti place la altii...este de fapt ceea ce nu iti place la tine! Asta este motivul pentru care nu ai suporta o persoana ca tine, langa tine! Ceea ce trebuie sa faci tu, este sa incerci sa te "iubesti" pe tine insuti asa cum esti! Sau sa incerci sa te schimbi cat de mult poti astfel incat sa te poti "iubi". Cu alte cuvinte, pe primul loc este "inner circle", iar mai apoi "outer circle"! Stephen Covey trateaza frumos acest subiect. Ti-l recomand!

    RăspundețiȘtergere
  16. NOAPTEA NE INVATA RELATIVITATEA LUCRURILOR

    Ziua ne arata importanta lucrurilor de pe pamint , iar noaptea, dimpotriva, ne arata relativitatea, chiar micimea lor. Daca aveti probleme, griji, nelinisti, daca cineva v-a chinuit ,v-a jignit , contemplati stelele, noaptea, si veti constata ca toate acestea se estompeaza, ca sunteti deasupra acestor nimicuri , devenind, nobil, generos si rideti chiar de aceste ofense si suparari. In fata acestei imensitati unde totul este solemn, maiestuos, de ce sa ne oprim asupra meschinariilor alarmind o lume intreaga? Unii astronomi au recunoscut ca munca lor le-a schimbat complet punctul de vedere: nemultumirile, obstacolele, lupta pentru existenta si-au pierdut din importanta lor si se mirau cum oamenii fac atita caz pentru nimica toata!

    :) misto, nu?
    Anonimul Fricos

    RăspundețiȘtergere
  17. Când intalnesti dificultăţi în viaţă, nu te revolta şi nu încerca să le eviţi. “Ceva” te pune în aceste condiţii pentru a te forţa să mergi mai departe, mai sus. Nu cere
    ca viaţa să-ti fie liniştită. Nici un alpinist nu poate să facă o ascensiune a unui munte dacă ar avea în faţa lui pereţi perfect netezi. Pentru a se cocoţa, are nevoie de asperităţi unde să-şi pună mâinile şi picioarele şi de asperităţi pentru a prinde coarda. Şi astfel, puţin câte puţin ajunge pe creastă. Ei bine,
    pentru motive asemănătoare e necesar să întâlneşti în viaţă dificultăţi, necazuri, joculete, intrigi, probleme, griji si tot ce spuneai!

    Cei care doresc armonia şi pacea fără ca în prealabil să fi învăţat să treacă de obstacole, se pregătesc din contră pentru o viaţă în dezordine şi zăpăceală. De ce? Pentru că adevărata armonie, adevărata pace sunt recompense care revin celor care le-au câştigat, manifestându-şi calităţile de dezinteres, bunătate, răbdare.

    Trebuie să ne dorim fericirea, pacea interioara, căci aceasta e adevărata viaţă, dar când suntem imperfecţi, vom trece pe lângă. Cine nu doreşte fericirea???? Toţi oamenii nu doresc decât asta, toţi îşi petrec timpul făcând proiecte pentru a realiza ce cred ei că îi va face fericiţi. Dar crezi ca sunt fericiţi?? Iti spun eu ca NU! E clar că mai au ceva de înţeles şi de corectat.

    Ştiu că este greu de admis, dar asta e realitatea. Dacă lucrurile ar sta cum vrem noi, ar fi o catastrofă! Noi nu suntem atât de clarvăzători pentru a vedea consecinţele îndepărtate a ceea ce ne dorim. Ceea ce noi credem că este bine pentru noi, ne va antrena şi dacă se va realiza, vom petrece viaţa în trândăvie, plăceri. Si am ajunge sa pierdem totul, chiar si gustul vieţii. Deci, adevărata fericire este în efort. Asa ca incearca sa accepti mai usor toate joculetele, intrigile, problemele, grijile! Iti vei face bine tie insuti!

    Succes! :)

    Anonimul Fricos

    RăspundețiȘtergere
  18. mai buni? - la ce? poti fi 'bun' si 'performant' inclusiv la o gramada de lucruri nocive, pacatoase, chiar dintre cele vazute drept acceptabile de lumea in care traim.

    mai bogati? - de ce? legatura dintre fericire, implinirea vietii, mantuire si bogatie este infima catre inexistenta.

    mai iubiti? - dar ce ce sa nu fie dezideratul nostru 'a iubi mai mult' si a invata ce este iubirea?!

    ma intreb si eu... sper ca nu se supara nimeni...

    RăspundețiȘtergere