vineri, 26 octombrie 2012

Mai presus de asteptari

Nu am fost niciodata fana a trainingurilor, in special pentru ca mai toate sunt foarte lungi si plictisitoare. Iti baga pe gat principiile companiei si, cumva, iti implementeaza in cap ideea ca trebuie sa fii sclavul organizatiei pentru care lucrezi. Trebuie sa faci asta! Pentru companie! Trebuie sa depui mai mult efort, sa lucrezi mai mult, sa devii mai mult, dar toate sunt pentru companie..

Insa, saptamana asta, voles noles, a trebuit sa particip la un training si sunt foarte bucuroasa ca am facut-o. Un curs de 2 zile, se numeste Leadership Journey si a fost gandit sub aripa protectoare a celor de la Senn Delaney. Recomand sa va informati mai mult despre program, in special celor care sunt pasionati de coaching si trainuit. Gasiti mai multe detalii aici.

Ca sa va ofer o idee de ansamblu, Leadership Journey a fost gandit in asa fel incat sa ajute indiviul (nu angajatul) sa se descopere pe el insusi, sa se observe, sa invete si sa imbunatateasca, unde e cazul, acel ceva care il tine pe loc din calea evolutiei. Foarte interesant conceptul si foarte interesante exercitiile metaforice care iti deschid mintea fara sa iti dai seama. Fiind un curs foarte interactiv in care participantii interactioneaza foarte mult unii cu ceilalti, Leadership Journey isi propune sa apropie oamenii si sa ii faca sa se inteleaga unii pe ceilalti, chiar daca fac parte din arii si medii total diferite.

Principiile pe care se bazeaza trainingul sunt foarte simple. Pun accentul pe Energia noastra, care influenteaza persoanele din jurul nostru, emanand-o si dandu-i o voce a ei care spune totul despre noi. Se pune accentul si pe Mood Elevator, liftul in care coboram spre depresie, sau urcam catre recunostinta, dupa caz. Astfel ca, in functie de Starile pe care le avem, de Gandurile pe care le nutrim,  ne sunt influentate Perceptiile si Filtrele pe care le aplicam in diverse situatii.

Chiar daca exercitiul, in final, transmite ceea ce orice training incearca, cum sa iti minimezi eforturile pentru a avea rezultate maxime la serviciu, cuvintele cheie care sunt folosite si micutele tricksuri de pshihologie inversa sunt perfect aplicabile in viata de zi cu zi. Punand accentul pe Constientizare, pe toata durata programului ne este adus aminte cum sa Be Here Now, si sa scriem in fiecare ora ce am invatat nou in urma exercitiilor sub forma unei promisiuni fata de sine. Astfel, dupa primele exercitii, un exemplu de promisiune a fost ca O Sa ma adaptez mai mult la situatii si o sa invat sa inteleg diferentele dintre oameni si sa-i accept pentru  ceea ce sunt. 

Cu totii ne confruntam cu situatii care nu sunt sub influenta noastra si cu totii suntem dezarmati si deznadajduiti, mai ales in perioada asta in care totul pare sa fie atat de greu de urnit. Pierdem din rabdare, din speranta, insa lucrurile au nevoie de o noua Perceptie. Si asta este ceea ce Leadership Journey vrea sa transmita. Sa fim mai pozitivi, mai constienti, mai activi, mai zambitori, si nu in ultimul rand, mai motivati.

Incepeti prin a va identifica punctele slabe, acceptati-le si schimbati-le prin puterea vointei. 

Cu mult drag,

Bruneta

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu