duminică, 30 mai 2010

Despre despartiri

Mi s-a cerut sa scriu despre cum se trece mai repede peste o despartire. Pe de-o parte ma simt flatata pentru increderea acordata, dar pe de-alta extrem de descurajata. Nu stiu sa dau mari sfaturi, privesc suferinta altora cu superficialitate, din simplu motiv ca am tendinta de a o exagera pe ea mea.
Am avut o relatie de aproape 3 ani in adolescenta, genul ala de iubire bolnavicioasa, nu faceam nimic fara el iar el ma astepta sa facem totul impreuna. Am crescut impreuna, ne-am educat unul pe altul, nu ne-am certat, ne-am iubit frumos si atat, fara sa ne uitam la altii, fara sa ne pese. Evident ca a venit momentul sa ne si despartim. Eu eram in anul I de facultate si totul a fost un soc. Imi aduc aminte ca stateam cu ochii'n lacrimi, cu gatul strans (trebuie ca stiti sentimentul) in fata casei lui iar el imi spunea ca e fericit ca putem ramane prieteni. L-am luat in brate si mi-a zis sa-l las sa nu inceapa sa planga si el. Halal prietenie, acum abia ca ne mai intalnim pe strada, cu toate ca am locuit aproape un an la 500 de m departare.
Plangeam in casa, era sa-mi pic examenele, slabisem 5 kg, stateam inchisa in camera si simteam ca ma imbolnavesc fizic. O despartire te usuca, te imbolnaveste, te macina, iti ocupa tot timpul.
Nu treci niciodata total peste o despartire, cicatricile raman, adanci in comportamentul tau. Ramai cu reflexe idioate, iti tragi singura semnale de alarma si reusesti sa te indragostesti cu greu. Nu exista ceva mai greu de sters din personalitatea ta decat urmele unei despartiri.
Singurul sfat pe care pot sa-l dau in legatura cu o despartire este sa nu-ti negi sentimentele si trairile. Vrei sa te impaci, il iubesti, spune-i, macar sa stii ca ai facut tot ce-ti statea in putere. Vrei sa plangi, plangi pana ti se usuca ochii. Simti nevoia sa iesi, stai pe afara zilnic pana la 5 dimineata. Daca iti faci toate poftele si lasi sentimetele sa curga la un moment dat te vei linisti.
E lucrul de care imi este cel mai frica, sa ma despart iar, sa pic in depresie, sa ascult muzica trista si sa mananc ciocolata pana la refuz. Mi-ar placea ca dragostea sa aiba doar inceput, fara sfarsit. Mi-ar placea sa gasesc ( lucru pe care vi-l doresc si voua) o dragoste frumoasa, sincera, calma care sa nu ma raneasca in niciun fel pentru ca ranile din dragoste, sunt, cu adevarat, cele mai adanci.



A ta Blonda.
Te iubesc.

14 comentarii:

  1. profund...ca o prima impresie imi place blogul, apoi subiectul despartirii, da e destul de greu de abordat, pe scurt, cum ai spus si tu,important e sa faci tot ce simti ca trebuie sau ca poti sa faci.mai departe nu depinde doar de tine ci si de cealalta jumatate a relatiei

    RăspundețiȘtergere
  2. hmmm,interesant topic;)acum,ca sa-mi dau si eu putin cu parera despre despartiri,ele n-ar trebui sa fie ceva de genul"We broke up,it's the end of the world!"(desi multi dramatizeaza),asa este viata:cunosti pe cineva,te indragostesti,traiesti o iubire frumoasa dar intr-un final vine "The break up!".Sincer,nu pot sa incep sa dau sfaturi,ca fiecare isi traieste despartirile in alt fel,da' pot sa zic care-i reteta la mine(fara sa fie vreo recomandare):putina izolare intre familie,prieteni,putina ieseala cu oameni dragi langa tine putina muzica si putin dans.Nu spun ca vei trece complet peste tristetea din suflet,dar macar vor face tranzitia spre urmatorea iubire ceva mai usoara.Asta pentru ca suntem oameni si intotdeauna vom avea nevoie de iubire.
    P.S.:cine citeste partea cu "reteta de tranzitie usoara" ii recomand sa nu se atinga de bautura...suferinta sufleteasca+alcool=MEGA PANICI!Semnat,acelasi George de la SNSPA.

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi permit sa fiu de acord cu ce zici tu, chiar daca e o viziune feminina.. Si cu toate ca ideea asta utopica a unei iubiri 'nesfarsite' este atragatoare, o parte din mine inca e in contradictie .. Ce`ar fi dragostea fara o despartire? nu vi se pare ca atunci cand suntem pusi in situatii de genu, ne putem da seama mult mai usor de adevarata natura a sentimentelor avute ? nu asta e momentul dupa care incepem sa devenim majoritar cerebrali si sa ne dam pumni mentali pentru greselile facute ? Inafara de valoarea lectiilor pentru cunoasterea proprie, dar si al celuilalt, ce`ar mai putea fi bun intr-o despartire ?
    Cam ce`ar fi o relatie serioasa fara momentele critice ? o simpla comuniune, concubinaj, anturaj, prietenie.. poate mai multe, pentru cei care sunt sinceri si vor; dar din pacate unele lectii trebuie traite nu doar citite sau vazute la televizor.. Cred ca e mai palpitanta si reala ascensiunea cu cateva obstacole in drum, cel putin ne ofera metodele de a aprecia nu doar varful, dar si timpul petrecut escaladand ;) Iar acolo, on the peak, este locul unde s`au curbat destine, au pornit dusmanii si s`au naruit vise. Insa e un loc atat de important incat cine`mi spune ca`i e frica de intaltime ii zic ca atunci n`are rost sa zboare pe aripile iubirii ;)
    Alegorie pentru concluzie .. mi`e frica sa nu dau cu nasu de propriile dezamagiri, incat nici nu ma mai ridic?

    RăspundețiȘtergere
  4. Hm..Viata draga mea Blonda se invarte toata in jurul a "Evident" ca...!?
    Ca de altfel si.... "Mi-ar placea ca dragostea sa aiba doar inceput, fara sfarsit"
    Ati vazut voi zi fara noapte, bine fara rau sau mai rau zis: Regula fara Exceptie!
    De aceea e bine sa alegi exceptia si nu regula adica sa nu te iei dupa ceilalti. Ceea ce implica caam multa auto-educatie si mai ales Dragoste fata de oameni(prosti/tampiti/banali).
    In alta o.d.idei pentru prototipul"baiatul ales" iti trebuie mult feeling, glanda "alegerii"si o arta a purtarii(sex, comunicare,respect lala).
    Cand in jurul nostru colcaie de EXEMPLE TAMPITE si RETROGRADE pretentia sa gasesti Iubirea optima devine imposibila. Daca nu, o visare de dragul frumosului sau al minunatului care logic ca e un fas! Au...
    Asta cu subiectul Iubirii incepe sa ma zgarie. E ca si cum toata lumea ar avea bani dar toti s-ar gandi la Sex, nicidecum la dragoste sau respect, care sunt niste cacaturi de adormit copii(5de i). Din Pacate

    RăspundețiȘtergere
  5. Unde, pe parcurs, ti-ai pierdut increderea? cum de tocmai tu vorbesti despre exceptii, cand crezi doar in reguli?

    Blonda ( ca sa nu existe confuzii, de data asta)

    RăspundețiȘtergere
  6. REGULA-e reprezenta de Societate(gen feminin), celula de baza, comisii etc
    Exponentii astora sunt din pacate trup si suflet Regulii. Ei asta fac:sa asculte si sa creeze reguli mici si proaste.
    Sa-mi zici mie de"regula"e un soi de blasfemie dar in sfarsit.
    Eu n-am cum sa-mi pierd increderea, ptr.ca eu o propovaduiesc:))
    Insa increderea exceptiilor. Astia sunt atipici, ne-inseuati adevaratii enervanti.
    Decii blondina?Nu ma confuza.
    PS Te-ai gandi ca asta e un ROL? Chiar si involuntar! dar...numai dezvoltam!
    ....ca noua mioriticilor(milioane) ne placeee Simplu/Scurt/Rapid!
    N'est pas Blonda featuring Bruneta.......

    RăspundețiȘtergere
  7. Blondo, scrie-n plm romaneste... iMbolnavit se scrie, iMbolnavit...

    RăspundețiȘtergere
  8. :)) Kaos, chiar ma intrebam pe unde ai disparut.
    Acum sa dau din casa...cand eram la gradinitza educatoarea a incercat sa o convinga pe mama sa ma dea la logoped pentru ca reuseam sa confund in continuu f cu v, r cu l, m cu n. Deci am un soi de handicap ligvistic asezonat cu repezeala, aiureala si blondism.
    Na ca m-am facut si handicapata!:)))

    RăspundețiȘtergere
  9. .. Dar mai sunt momentele alea in care, desi simti cu toata puterea ca vrei sa mergi la el si sa-i spui ca-l iubesti din toata inima si ca nu vrei sa se termine, te opresti si te gandesti, de ce sa ma bag iar in asta, de ce sa ajung iar in punctul asta trist la un moment dat?! In situatia asta ce e de facut? Se minte omul singur, ii e frica? Sau... realizeaza pentru prima oara unul dintre cele mai importante lucruri, ca n-o sa mearga niciodata, indiferent cata iubire e la mijloc? E atat de greu... Eeeh, una peste alta, e foaaarte frumos post-ul si chiar esti o sursa buna de sfaturi, sa n-ai dubii. Pup.

    RăspundețiȘtergere
  10. Enjoy the..silence
    oricum e misto si Strange love

    RăspundețiȘtergere
  11. Blondo, nu dispar, doar devin indferent...

    RăspundețiȘtergere
  12. E duminica dracu!
    Eu va astept...cu o despartire, cu o impacare..o senzzatie, o maslina fireworks si ..nimic!
    AA..v-ati indragostit? Sunt curios care sunt ingredientele:))

    RăspundețiȘtergere