vineri, 12 martie 2010

Ghicitoare

Mi-e greu să explic în cuvinte zgomotul ăsta ciudat din mine. Se află cumva în capul pieptului şi îl asemăn cu fluturaşii pe care îi simţi când eşti in love. Numai că acum nu e nicio emoţie la mijloc. E un talmeş valmeş de gânduri, de porniri stăvilite de raţiuni. Aş vorbi şi aş spune TOT, dar nu pot.
M-aş arunca cumva într-o mare de oameni necunoscuţi, şi aş inota lejer printre prejudecăţi şi minţi înguste, aş savura fiecare bârfă ca pe o îngheţată cu nuci şi totul ar fi un mare nimic. Mi-ar plăcea să particip şi eu la răutăţi şi să le amplific. Daa, ce mi-ar plăcea să fiu un om rău şi să se sperie lumea de mine...
Să nu-şi mai permită nimeni să mă ia în braţe şi dup-aia să nu mai sune o lună, să nu-şi mai permită nimeni să mă sune atunci când e prea târziu, să ţipe şi să reproşeze lucruri pe care nu le cunoşte şi mai ales să nu-şi mai permită nimeni să mă judece pentru ceea ce sunt, ce fac şi cu cine.
Cine sunt?



Bruneta

5 comentarii:

  1. esti Raluca , tipa cu cel mai colorat ras din universul cunoscut, fata cu cea mai fatala combinatie de par auriu asezat pe ten ciocolatiu (desi in ultima vreme ai ceva cromatica schimbatoare pe tine), om cu inima expandabila si plina de voie buna. luminezi lumea celor in care intri si aduci bucurie prin simpla prezenta. cand razi, faci niste ochi mici ca de chinezoi si-ti ridici pometii de parca semnalizezi ca-n reclamele la orbit. iti dezvelesti dantura care scrasneste cu zgomot noaptea si arunci patura cu veselie peste cei din jur, desi de multe ori ai zambetul ala de clovn, ala care se vede la exterior dar nu se simte la interior. stii, multi te stiu dar putini te cunosc (ca-n reclama la bere). ai trairi contradictorii, te contrazici de cele mai multe ori singura iar motorasul ala din capul cu parul auriu toarce neincetat. e diesel.diseci si intorci pe toate fetele inainte de a face ceva concret pentru ca in alte dati sa te arunci plina de curaj in accese de spontaneitate in tot felul de chestii cunoscute sau nu. cateodata iti iese, cateoodata nu. din cauza asta nu ai ajuns inca intr-un moment in care sa te simti pe deplin puternica. si e ok. esti tanara. si frumoasa. uber frumoasa. raluca e o nebunatica superba care face o cuta pe nas atunci cand se stramba si isi indreapta spre baza nasului cutat sprancenele aranjate atunci cand e concentrata. si lumea crede ca e suparata.dar ea doar danseaza. desi superba, raluca nu are incredere in ea, in atu-urile ei fizice si interioare. gandeste prea mult din cauza dieselului ala istet foc iar atunci cand gandesti mult, multe intrebari se ridica. Lui Raluca ii zici "esti cea mai frumoasa femeie din universul cunoscut" iar ea se inroseste primele 4 secunde ca apoi sa-si spuna "asta nu a vazut prea multe femei la viata lui..." sau "sunt prea copil sa ma consider femeie". Raluca are dreptate. este inca un copil. e dulce si haioasa, plina de candoare si plina de calitati. calitati si un defect. ala cu necrezutul in fortele proprii. Raluca cand se priveste intr-o oglinda defecta primul lucru la care se gandeste e ca defectul e la ea : "doamne cum stau blugii astia pe mine". Raluca zice ca ar vrea sa fie rea. Si atunci, ar vedea ei. toti. toti cei care sunt rai cu ea. Si atunci te intrebi, cine ar putea sa fie rea cu o astfel de faptura ? aia fraieri si orbi ? aia care nu s-ar ridica nici la inaltimea genunchilor ei daca Raluca si-ar da seama ce monstru magnific salasluieste in ea si s-ar inalta falnica peste toti, scuipand ignore in stanga si in dreapta peste amaratii astia (suna bine, ma apuc sa scriu o carte. nu, nu despre raluca). Raluca e o tipa fantastica. E visul multora. a celor care viseaza colorat. Sunt oameni care stiu cine esti. Agata-te de ei. Restul sunt mai mult decat trecatori. Ghicitoare la ghicitoare ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt un visator. Daca n-ar avea pretentii de la mine, as fugi de viata…toata viata. Cu tine de mana. Sunt un cantaret.Daca n-ai avea pretentii de la mine, ti-as canta toata viata.De dragoste,de voie buna,de tristete si de bucurie. Sunt un plimbaret.Daca ai fi langa mine, m-as plimba pe campia plexului tau solar si m-as pravali peste cele 2 dealuri inaltate sublim pe pieptul tau languros. Sunt un sportiv.Daca s-ar putea, ti-as escalada muntele lui Venus neintrerupt.neobosit.nestavilit. Iar apoi, pentru ca sunt un vitezoman, as zbura pe curbele arcuite ale feselor tale pufoase aruncandu-ma cu lejeritate intre golul pulpelor tale carnoase si sorbind cascada de placere prelinsa de pe buzele tale de jos. Sunt un artist. Daca as putea, as pune pe paletarul meu toata cromatica trupului tau. Rosul aprins din obrajii tai atunci cand iti soptesc cuvinte dulci,roz ucigator de pe buzele tale desenate perfect,cremul inchis al pielii tale matasoase si galben auriu din parul tau vesel ca un soare. Sunt un adaptabil. Daca as fi orb, te-as vedea cu mainile.Le-as plimba pe moaca ta luminata si ea la randul ei mi-ar lumina ochii stinsi de mult. Le-as plimba pe trupul tau sculptat si as vedea iar frumosul. Daca as fi mut, as invata sa-ti vorbesc cu ochii. Mi-ai citi in priviri dorinte si senzatii si mi-ai raspunde fara sa intreb nimic. Daca as fi surd, as invata sa te ascult cu buzele. Le-as lipi de corpul tau si as interpreta fiecare vibratie pornita din adancul inimii tale. Cine sunt eu ? ... unul care viseaza colorat.

    peseu : asteptam posturi mai vesele. a venit primavara

    RăspundețiȘtergere
  3. Iar eu azi nu am suflet.. adu-ti aminte data viitoare cand imi mai calci pe inima ca visezi colorat si ridica-ma de unde ma arunci.. nu e deajuns sa ma gasesti o secunda, daca nu ma cauti "toata viata".. ma privesti si ma asculti, ma simti si ma mirosi asa cum stii ca am nevoie, dar niciodata nu mi-o arati.. Blugii n-o sa mi se para niciodata ca stau bine daca nu fixezi tu oglinda si n-am sa cred niciodata ca sunt cea mai frumoasa fata de pe pamant decat daca mi-o spui tu..

    RăspundețiȘtergere
  4. 314 feluri in care as putea sa-ti spun cat de frumoasa esti. in 6200 de cuvinte ingramadite in 516 propozitii. un roman, doua, treizeci. un compediu al esteticii tale. si doare. frumusetea ta doare ca dracu. in zeci de feluri.sute. mii.sute sunt si gandurile mele catre tine. constanta cu care ma lovesc in cele mai neasteptate momente ma sacaie si ma gadila in acelasi timp. un oftat matur, din ala batranesc, ma loveste de fiecare data cand imi apari in minte. de parca candva ai fost a mea cu totul si din nu stiu ce motive legate de soarta am fost viciat de prezenta ta. si acum, disparut si ascuns, departe de prezenta ta, ma tarasc prin viata ca un oarecare. toate sunt acolo, la locul lor. prietenii, familia, scoala si munca. tot ce e normal. atata normalitate incat totul e in slow motion. asta pana ce imi apari in minte. si atunci,atunci cand imi apari in 24 frame-uri/sec, prind aripi. zbor cu ele prin viata imaginatiei mele si totul capata sens. stiu atunci de ce fac ceea ce fac. stiu atunci ca viata mea are sens daca alerg dupa tine. caci daca nu alergi dupa perfectiune, atunci dupa ce naiba s-o faci ? si tu esti perfecta. cu tot cu blugii aia care ti se par ca stau aiurea. sa-ti spun cat de frumoasa esti ? doare. ca naiba. noroc ca sunt masochist....

    RăspundețiȘtergere
  5. n-am nevoie de o iubire platonica exprimata numai prin cuvinte alese. "e usor a scrie versuri cand nu ai nimic de spus". intoarce-te pe partea cealalta si imbratiseaza pe cine te crede! trezeste-te din visatul in culori pentru ca in realitate eu sunt aici si tu esti acolo..

    RăspundețiȘtergere