luni, 19 aprilie 2010

Şoc şi groază

Sâmbătă mi-am dus surioara la o zi onomastică. Am zis să lăsăm copilul să se distreze şi să mai petreacă timp cu alţi copii. Ne-am întâlnit cu ceilalţi invitaţi şi am rugat o mămică să o ia şi pe mândra mea cu promisiunea că la plecare iau eu restul de copii. La întoarcere, când s-o luăm pe pitică, şoc şi groază! Am intrat în casa sărbătoritei unde se cutremurau pereţii de manele, mirosea a mucegai îmbibat în ciorbă de burtă şi fum de ţigară. Surioara mea de 9 ani stătea într-un colţ, îngrozită parcă de tăticul fetii tatuat pe antebraţ cu 5 semne chinezeşti, care sugea dintr-o ţigară în cel mai scârbos mod cu putinţă. Mămica fetii, o ştirbă nespălată, m-a servit cu o bucată de tort delicios de vechi pe care am fost nevoită s-o refuz. M-am dus la baie pentru că simţeam o nevoie teribilă să mă spăl pe mâini, dar nu prea am avut unde de chiloţii atarnaţi (şi deloc bine spălaţi) pe sârme şi de apa care ţâşnea în toate părţile odată ce-i dădeai drumul.
Dar ce a fost momentul cel mai drăguţ a fost momentul ciomagului. Cum? Nu ştiţi care e momentul ciomagului? Pfoa, e o tradiţie ca Andreea (sărbătorita) să danseze în jurul ciomagului. Şi nu, nu să danseze ca la talibani, ci să danseze lasciv ca la bară. Si să mi-o vezi pe această Andreea făcând şpagatul, dând din fund, făcând cu ochiul şi chemând cu degetul la dans puradei de 10 ani de care se freca....Şi părinţii super încântaţi de copilă îi făceau poze şi-o filmau cu telefonul şi parcă îşi admirau (?!)odrasla. Mămica însă, se scuza văzându-mi reacţia deloc încântată, că nu de la ea a învăţat să danseze.
Mi-am luat copilul acasă şi l-am rugat teribil să mă ierte şi i-am promis că până la 18 ani n-am s-o mai las să iasă din cameră. De parcă nu-mi era de-ajuns cât de dificilă era ca şi copil, acum a învăţat să danseze şi la bară....


Bruneta..

2 comentarii:

  1. "...de chiloţii atarnaţi (şi deloc bine spălaţi) pe sârme""..ai un simt al observatie extrem de bine dezvoltat:)))

    RăspundețiȘtergere
  2. foarte interesanta descrierea, pacat ca subiectul este atat de trist...

    oare cati copii din Romania sau de aiurea cresc la fel precum aceasta (ne)fericita sarbatorita???

    ***

    oricum, nicaieri in lume, nici macar in state asa-zis mai 'civilizate' decat Romania, pe copiii de azi nu-i asteapta un viitor luminos:

    http://munteanuk.blogspot.com/2011/05/en-grave-and-unpleasant-readings-ro.html

    RăspundețiȘtergere