duminică, 10 ianuarie 2010

Ceva putred

Nu stiu cum, dar micul nostru oras boem a ajuns un fel de Miami. Ati observat?
Vorbeam zilele trecute cu o prietena despre stresul de a arata bine in Bucuresti, de a avea ultima trasnaie de telefon, ultima fitza de haina, de a cunoaste persoanele mondene, sefii de sala de cluburile importante, dansatorii, cele mai smechere manichiureste la care iti trebuie o recomandare sa intrii si asa mai departe, lista fiind aproape nesfarsita. Foarte profund, matur si corect. Suntem o comunitate de superficiali. De ce conteaza ptr noi asa mult ce masina conducem sau daca avem masa in club? Cum s-a ajuns la valoriile astea?
Astept sa vad cand o sa facem concurs de idei originale de afaceri, cine citeste cel mai mult, cine a vazut cele mai multe tari si pe bune le-a vizitat, nu doar a mers in centru la cumparaturi? Suntem de o superficialitate aproape scarboasa. Ajungem sa mituim lumea din jurul nostru pentru a ne crea un pseudo-statut social.
Cel mai grav e ca, chiar daca am vrea sa oprim ciclu asta, n-am putea. La ce folos iti este sa te impotrivesti societatii stricate in care traiesti? Vei ramene pur si simplu pe afara, izolat de lume.
Acum nu ma intelegi gresit, din pacate si mie imi plac toate lucrurile astea sclipitoare. Diferenta o facem in momentul in care nu ne facem ca principala ocupatie impodobirea personala ca a unui pom de Craciun. Sunt sigura ca in spatele tuturor chipurilor astea sclipitoare ale noastre se afla si o personalitate frumoasa, cu multe de spus. Haideti sa o scoatem la suprafata, sa ne gasim si alte preocupari, sa vina totul natural, sa nu ne mai chinuim sa ne construim o imagine.
Intoarcerea la valori, fara a renunta la felul nostru de a trai. Da,asta trebuie sa facem! Am observat cu mare placere ca exista astfel de persoane si prin cercul meu de cunostinte , pentru ele totul este extrem de natural. Ma uitam la marile familii ale Europei, ei n-au nimic de dovedit, atunci ,iar, totul este natural. Prin urmare, cumva, daca incerci sa dovedesti ceva, inseamna ca esti nesigur. Pe bune, ai frustrari in ceea ce te priveste? Nu? Atunci poarta-te in cosecintata.



A voastra Blonda. Am pornit boicotul!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu