duminică, 10 ianuarie 2010

Dincolo de Prada si Chanel

Postul meu vine sa intareasca ideea Blondei, filmul Avatar si discutia de aseara cu tata. O sa sar peste introducerea de tipul "traim intr-o societatea superficiala in care conteaza mai mult eticheta decat continutul" si total naiva si surprinsa o sa intreb de ce? De ce am ajuns sa ne complacem intr-un mediu fals, in care toate elementele pure ce au stat la baza formarii noastre sunt acum trecute cu vederea? De ce conteaza pentru noi mai mult banii pe care ii castigam din taierea unor arbori pe cale de disparitie sau din uciderea unor nurci pentru colectia de toamna-iarna de la Prada?
Incep sa cred cu tarie ca toate se indreapta catre un inevitabil final. Nu mai putem fi indreptati, indiferent de cate melodii ar fi scos MJ, de tipul "Heal the world", si indiferent de cate filme de genul "Avatar" mai ies pe banda. Mai sunt cativa "rataciti" care vorbesc despre importanta iubirii in lume, dar nu prezinta interes, pentru ca "iubirea nu tine de foame".
Banii ne instiga la ucis, la furat, ce are vecinul ne face sa ne simtim inferiori, stam sa suspinam la averile bogatasilor aka Hilton si Columbeanu de la noi. Am apela la tot felul de trucuri sa intram si noi intr-o clasa superficiala de oameni, si cand ma refer la trucuri, ma refer la Hermesurilor si Vuittoanele fake, la Vertu-urile fara butoane, mintim ca am facut si am dres doar-doar s-o lega ceva si de noi. Ne luam de la gura sa bagam benzina in masinile luate pe credit si asa mai departe.
Nu fac niciun apel la umanitate. NU mai avem ce sa schimbam si nici cum sa schimbam. A intrat in sistemul nostru avaria asta si faptul ca vrem sa fim mai mult decat suntem, in cazul asta nu reprezinta o calitate. Mi-as dori sa putem sa ne limitam la strictul necesar; mi-as dori sa nu mai facem din prioritatile noastre o iesire sambata seara la Bamboo. Cu banii aia mai bine faci o excursie la Sibiu.
E trist.. Si este o mentalitate pur romaneasca. De-asta multi aleg sa plece din tara, de-aia visez si eu la o viata peste ocean..Pentru ca, vorba unui mare ilustru "avem o tara minunata, pacat ca-i locuita"


Bruneta

2 comentarii:

  1. "Mi-as dori sa putem sa ne limitam la strictul necesar; mi-as dori sa nu mai facem din prioritatile noastre o iesire sambata seara la Bamboo. Cu banii aia mai bine faci o excursie la Sibiu." - da

    RăspundețiȘtergere
  2. off the topic, imi vin in cap deja 10 fete care poarta hermesuri si vuitton-uri fake, vertu-uri cu webcam (cum nu prea exista) si despre care stiu ca nu au banii pe care ii pretind ca ii au.. chaneluri de 2000 euro cand stau la etajul 10 pe grivitei.. and so on.. e ceva de care o sa scapam.. later

    RăspundețiȘtergere