duminică, 22 noiembrie 2009

Dacia,ora 22

Hai sa va povestesc ceva...

Ieri,pe la 10 seara(orele 22,sa ne intelegem) a trecut bruneta sa ma ridice de la o cafenea, sa dam o tura prin oras cu masina. Toate bune si frumoase, dupa cele 2 ture de Magheru ne hotaram sa dam o tura si pe Dacia. Nu imi explic acum de ce am luat-o pe acolo, dar cum viata e doar o insiruire de intamplari fericite (sau nu) o sa accept ca asa trebuia sa se intample.
Si uite asa gonea draga mea bruneta pe Dacia vorbindu-mi despre nemurirea sufletului, in timp ce eu ma uitam pe geam.Cand ma uit mai bine, stupoare, o fata se tinea de un stalp al unui semn de circulatie si 3 baieti trageau de ea.Trecem pe langa.Raluca, ii spun brunetei, cred ca 3 baieti incearca sa violeze o fata.Bruneta pune frana brusca, intoarce masina dupa pusti si incepem sa-i urmarim din intuneric(mari detectivi ce suntem noi, n-ai pomenit). Fata era tarata pe jos de 2 baieti iar cel de-al treilea isi incheia pantalonii.Hai sunam la politie?Asa, sunam, dar ce spunem?Si pana sa ne hotaram noi, trecem pe langa 2 jandarmi.
-Nu va suparati, zice bruneta, cred ca baietii aia urmeaza sa violeze o fata.
-O cunoasteti?
-Nu,nu o cunoastem.
Si atunci ne-am lovit de clasica replica romaneasca:
-Pai s-atunci?
Evident ca a fiert sangele de justitiare in noi si a trebuit sa raspundem artagos:
-E nevoie sa chemam politia si sa asteptam sa fie violata fata pana vine un echipaj?
-Nu domnisoara, ne ducem sa investigam.
Exceptional, comisarul "Nu_ma_doare_nici_in_cot" cu "Mi_se_rupe_sincer" in misiune pe dupa blocuri in cautarea fetei chinuite de 3 golani.Si uite asa dispar in intuneric.
-Raluco, ce facem? Mergem dupa ei? Du-te tu,ca eu sunt pe tocuri(nu ma dezic de la titlul de blonda,trebuia sa fiu pe tocuri).
Si uite asa dispare si bruneta mea in intuneric. O strig, n-apare.O mai strig o data, apare.Cica nici umbra de violatori, violata sau brigada fantastica. Pe masura ce crestea tensiunea, vine un barbat bine (adica 2 m pe 2 m) la noi.
-Voi ati adus-o in halul asta?
Noi doua speriate, mai ca ne bateam care intra prima pe usa soferului.Dupa el, jandarmii.
-Mai, lasa fetele in pace, ele doar au vazut-o pe strada, n-au imbatat-o ele.
Ca sa aflam ulterior ca barbatul bine era gardianul blocului in care statea mica betiva (pentru ca se pare ca era foarte beata doar, nu drogata ptr a ceda in fata insistentelor sexuale dupa cum ne imaginasem noi) si ca cei 3 baieti erau prieteni de-ai fetei, cica gardianul ii stia si cicaaaa baietii ii voiau binele si au adus-o acasa doar.
Noi am fost cumva dezamagite. Raluca ma intreaba daca nu vreau sa schimb scenariul povestirii, sa spunem ca am fost la politie, sa dam declaratii, ca de fapt inca nici n-am scapat de acolo, ca fata e la spital, ca noi primim recompense ptr marele nostru gest si tot asa.Dar nu l-am schimbat, ptr ca ,chiar si asa, imi ridic cateva intrebari:
1.Daca aia erau prietenii fetei, de ce nu o carau in carca macar, trebuia sa o tarasca?
2.Daca gardianul cica o cunostea si ii cunostea pe baieti, de ce ne-a acuzat pe noi?
3.Ce s-a intamplat cu generatia tanara, la 15-16 ani sa ajungi atat de beata sambata la ora 22, incat sa trebuiasca sa mergi tinandu-te de gard?
4.Oare am facut un bine sau ptr ca n-am fost mai pe faza, sa ne fi interesat mai mult, n-am facut nimic de fapt?Sau poate n-am facut-o de frica, pana la urma eram 2 fete tinere in fata a 2 jandarmi nepasatori si a unui gardian violent..

Ce lectie invatam? Data viitoare cand vedem vrun eveniment dubios de genul celui povestit, sa ne implicam, poate vom rezolva ceva.Daca nu rezolvam nimic pe moment, privim pe termen lung, educam cumva spiritul civic si moralatitatea neamului.Sau..nu?







In complet alta oridine de idei,as vrea sa-i transmit lui Mos Craciun multumirile mele pentru ca am primit deja geanta aia gri, am fost inclusa in traficul de pulovere negre cu nasturi, tata e pe jumate induplecat iar regimul merge exceptional.
Momentan nu mai cer nimic, multumesc doar.






A ta, a voastra, Blonda

3 comentarii:

  1. Vreau sa stiu atunci de ce se incheia unul dintre prietenii ei la pantaloni...oare bause mult prea mult iar nevoile l-au fortat la un asemenea gest?

    RăspundețiȘtergere
  2. Asta evident e o varianta plauzibila.Daca e asa,macar fata scapase de viol, dar tot pot sa-mi exprim dezamagirea legata de usurinta cu care unii fac pipi pe unde ii apuca.Exact ca animalele..

    RăspundețiȘtergere
  3. si uite asa iulica vernea....:)

    RăspundețiȘtergere