vineri, 27 noiembrie 2009

Ce va recomand

In vara, fiind intr-o conjunctura emotionala dubioasa, m-am apucat sa citesc cateva carti despre psihologia cuplului in general, si a femeii in particular. Cu aceasta ocazie va recomand sa cititi "Ghidul femeii versate".Pe cat de penibil e titlu, pe atat de spumoasa e cartea, foarte amuzanta, care in prima instanta te face sa-ti dai pumni, sa o lasi din mana. Daca treci de faza asta si reusesti sa o citesti, o sa-ti multumesti. O alta chestie, daca vreti sa cititi carti pe genu "ce isi doresc barbatii" miscarea inteligenta ar fi sa cititi carti scrise de barbati, nu de femei.O alta carte devenita deja cliseu pe care trebuie sa o cititi e "Femeile vin de pe Venus, barbatii de pe Marte". In calitatea voastra de barbati sau femei, trebuie sa o cititi, o sa vedeti de fapt, ca cheia unei relatii reusite nu e sa reusesti sa-ti modelezi partenerul dupa poftele tale, ci sa intelegi care sunt diferentele dintr-o voi, ajungand sa va bucurati de ele.
Acum ca ati reusit sa va intelegeti mai bine cu partenerul, sa va recomand si niste locuri unde sa va duceti:)
Daca ajungi in Brasov, trebuie sa mergi la casa Hirscher, e restaurantul meu preferat din toata tara asta. Te simti bine, mananci foooarte bine, trebuie sa incercati briosa de ciocolata cu mijloc de ciocolata calda.Este foarte foarte frumos decorat, chelnerii sunt amabili si au cea mai frumoasa vesela posibila. De asemenea, cereti meniul de ciocolata calda, au vreo 50 de feluri de ciocolata calda din Italia + fondue de ciocolata la care iti aduc fructe, fursecuri, bezele. Eu mai beau acolo cand merg un pahar mare de Sangria cu muuulte fructe. Foarte bun!
In Bucuresti, am fost serile trecute la o cafenea in Parcul Icoanei.Inainte se chema Garden, acum nu stiu exact cum se cheama. Ideea e ca am fost acum 2 seri acolo cu un prieten tare umblat pe peste tot caruia, asemenea mie, i-a placut foooarte mult locul. E o atmosfera relaxata, au mobila foarte foarte frumoasa, aduce putin a un bistro frantuzesc. Eu am baut un ceai de piersici foarte bun, el a mancat un carpacio de vita despre care a spus de asemenea ca e foarte bun si a baut o cola(asta cica nu era asa buna, dar cola nu e buna nicaieri din punctul meu de vedere).
Aseara am fost la Bellucci. Dragut si acolo, muzica data destul de tare, dar extrem de buna, destul de multa lume si la mese si in picioare.Am vazut pe bar platouri cu diverse gustarele, fructe, pateuri, pachetele de primavara. Am auzit ca vinerea e seara karaoke, acolo trebuie sa fie tare.
Incercati zona centrului vechi. Sunt 1001 cafenele foarte dragute. Noi mergem destul de des pe acolo, nu avem o cafenea preferata, asa ca nu pot decat sa va recomand sa mergeti sa va alegeti singurei cafeneaua care va convine. De asemenea, din zona aia mi-am cumparat de la o patiserie galusti cu prune. Geniale, mai bune ca la mama acasa, as fi mancat un milion!
Am mers o data de mult cu niste prieteni in Cotroceni, cica la Ceainarie din Cotroceni. Genial loc, in loc de mese au paturi suprapuse. Iti servesc ceai cald cu orice aroma iti doresti si dulceata.
Fondue de ciocolata si cioco calda geniala mai au si la noi in Bucuresti la cofetaria Casa Blanca. E exact in piata Lahovari. Puteti sa va luati si cozonacul de Craciun de acolo, il fac foarte bun, cu muuuulta ciocolata si va lasa sa il alegeti dintr-o gramada de cozonaci proaspat scosi din cumpor.
Trebuie mers la French Bakery, dar cred ca deja toata lumea stie asta. Eu iubesc brazilian nut-ul si acolo e unul dintre putinele locuri din Bucuresti unde gasesti asa ceva. De asemnea, din punctul meu de vedere, au cel mai bun cheese cake posibil! V-as recomanda sa va duceti la ala de pe Magheru (bine, nu e pe Magheru, e pe o strada paralela care da la Ateneu).
Daca tot suntem in zona, cum te uiti la Ateneu, pe strada din stanga lui se afla Bistro Ateneu. Acolo am mancat placinta de dovleac. Fooooarte buna! Ce e foarte simpatic e ca n-au meniu, chelnerita vine la tine cu o tabla pe care scrie tot meniul si iti recomanda ce sa comanzi.
In rest, sa beti multa apa, sa mancati multe fructe si ciocolata doar o data pe saptamana!



Daca imi mai aduc aminte de alte locuri, va mai spun.




A voastra Blonda.

12 comentarii:

  1. Tu te vrei a fi un fel de individa secs si orasul nu?

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu draguta, eu ma vreau a fi un fel de Laura.

    RăspundețiȘtergere
  3. de vreo 2 luni de zile am o pofta incredibila de galusti cu prune. TREBUIE!!! sa mananc.u knd ai mankt? si zi-mi exact unde, te rog. sper k mai exista =p~ . ms anticipat

    RăspundețiȘtergere
  4. Pai nu stiu exact unde e patiseria, dar e in centru vechi si sunt sigura ca daca intrebi de ea, te va ajuta cineva. Galusti am mancat acum...2 luni sa spun, dar am mai trecut pe acolo si inca sunt.Bafta, imi pare rau ca nu te pot ajuta cu o adresa exacta!

    RăspundețiȘtergere
  5. este fix langa suburbia, cum urci pe selari. la intersectia strazilor franceza cu smardan ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. exact, mersi!! Nu stiam nici cum se numeste baruletul de langa, nici cum se numesc strazile.

    RăspundețiȘtergere
  7. cp, ps, pnm. da' nu sunt cine stie ce. nu te poti ca** in gusturile omului evident, da' recomand rulourile cu vanile. is papilo - orgasmatice. voi fetele should just love it. rulourile.

    RăspundețiȘtergere
  8. si orgasmele de asemenea, ma refer acum la vestitul cocktail :)

    RăspundețiȘtergere
  9. ms. azi ma duc sa caut =p~ ..nu conteaza dak sunt sau nu sunt extraordinare..ideea e sa mananc k sa-mi treaca pofta >:)

    RăspundețiȘtergere
  10. laura as in..?simply fashion smart draga!!!fata!!!!! :)) grow the fuck up mai darling

    RăspundețiȘtergere
  11. :)) Laura "as in" propria persoana, nu vreau sa incerc sa par altcineva. Daca recomandarile mele nu iti sunt de folos, imi pare rau.

    RăspundețiȘtergere
  12. Ok ok, Casa Hirscher chiar este un restaurant special, ba mai mult, am vrut atat de mult sa merg din nou acolo incat am mintit un grup de 20 de persoane ca merg in alta parte. Stiam ca nu prindem masa atatia :P Bune pastele, iar tiramisu e genial. Enjoy!

    RăspundețiȘtergere