marți, 1 decembrie 2009

Sa ne cenzuram!!

Cand am hotarat sa scriu pe un blog, sa ma vada toata lumea, credeam ca pot sa fiu total sincera. Eh, s-a dovedit ca nu se poate, daca sunt sincera, daca imi exprim sincer si fara prejudecati parerile, sunt criticata la sange. Si de catre cine? De catre persoane ascunse sub anonimat.
Uite asa s-a instalat autocenzura. In ultimele zile, m-am tot tinut sa scriu despre diverse subiecte pe blog pe care mi-a fost foarte frica sa le abordez. A ajuns sa-mi fie teama sa-mi exprim parerea necenzurat.
Ieri ma gandeam sa vorbesc despre orgasm si despre mimarea lui. Despre cat de gresit e sa o faci. Un fel de mini lectie de educatie sexuala. Si nu o spuneam in calitate de mare experta, ptr ca pe bune, nu sunt, ci in calitate de persoana care a citit o carte despre psihologia cuplului si despre sexualitate. Degeaba mi-am propus asta, ma si pregatisem moral ptr comentarii legate de integritatea mea morala, despre faptul ca sexul nu e important intr-o relatie si mai ales, despre cat de superficiala sunt eu. Eh asta e, am abandonat si subiectul asta.
Am vrut sa va povestesc despre o surpriza dementiala pe care mi-a facut-o iubitul meu. Dupa mi-am dat seama ca o sa fiu acuzata ca-mi expun toata viata pe un blog si ca ma laud. Am abandonat si ideea asta.
Aseara m-am intalnit cu o amica intr-un club. I-am povestit despre tendinta mea de a-mi autocenzura post-urile. A ras de mine si mi-a zis ca daca vreau sa fiu corecta si atat, sa scriu despre Enigma Otiliei. Cred, sper, ca glumea.
E acuzata prefecatoria, fatarnicia, iar cand cineva chiar e sincer, e aruncat cu pietre in el. Cum vine treaba asta?
Pana nu gasesc vrun subiect pe care sa-l consider general acceptat si interesant ptr majoritatea dintre voi, nu stiu despre ce sa va scriu, imi pare rau.


A voastra Blonda.

7 comentarii:

  1. Cand incepi sa scrii este exact aceeasi chestie cu iesitul in lumina reflectoarelor. Din clipa aia esti expusa parerilor. Sa nu te astepti ca intotdeauna oamenii sa aprecieze ceea ce scrii tu. Unii oameni te vor lauda,altii te vor critica.Cum tu ai dreptul la libera exprimare, despre sex,dragoste,parfumuri si prajituri,asa au si cititorii tai dreptul la libera exprimare,la libera PARERE. Asta nu inseamna ca trebuie sa te auto-cenzureri. Inseamna sa scrii in continuare despre ce simti tu ca trebuie sa scrii. Criticarea este un risc la care te-ai expus din clipa in care ai tastat primul cuvant din blogul tau. Daca s-ar fii simtit atacati la fel ca tine toti scriitorii, ce mai citeam noi azi? Si daca s-ar fi scurs ideile, ce ne mai faceam fara creativitate,unicul lucru care ne duce spre evolutie? E normal sa nu te porti ca o profesionista la inceput, si nimeni nu a zis ca acest blog sa fie mai mult decat un hobby, dar incearca totusi sa nu te mai crispezi ci sa accepti parerile altora,si uneori sa le asculti si sa incerci sa te perfectionezi. succes

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonimu' care este...1 decembrie 2009 la 09:41

    "nu stiu despre ce sa va scriu"...haha... cum mai dorm eu la noapte ?! chill, stiu ca nu vb in numele tuturor celor care te/va citesc dar ori dai delete la blog ori iti asumi posturile. sau, daca tot te framanta expunerea, faci altul si scrii ce vrei sub anonimat. si anonimii de aici nu sunt din cauza promiscuitatii ci pur si simplu a lenei, e cel mai la indemana sa selectezi "comentati ca anonim". Si nu esti vreun guru sau formator de opinie, poti sta relaxata, cine te citeste nu-si modeleaza existenta dupa ce spuneti voi ci pur si simplu o face ....aaa ... chiar..de ce o face/m ? personal, din plictiseala, intra in rutina din fiecare seara - ora de net. Ideea e ca daca vrei sa scrii, o faci pt ca asta simti. Nu trebuie sa fie o povara gen "vai ce sa mai scriu azi ca nu am inspiratie deloc.." ... poti sa postezi o data pe luna si sa spui ceva inteligent si folositor decat zilnic si degeaba. Iti arogi niste "martirizari" aiurea. Lamentarea asta nu face decat sa ne spuna ca ... nu ai nimic de spus de fapt. sau ai ? daca da...da-i drumu, fara scancete de bebel si fara anxioase aiurite. pana ne dai adresa de acasa si ne spui povestea vietii tale, ramai doar o poza. nu te judeca nimeni. ne amuzam. impreuna.

    ps : pariu ca 2010 gaseste blogu sters ?

    RăspundețiȘtergere
  3. Ooo...chiar nu ma asteptam, multumesc pentru incurajari!
    Evident ca nu ma consider un formator de opinii sau un guru! Evident ca nu cred ca am mare talent sau ceva de spus de-o importanta enorma! Evident!
    Probabil ca aveti dreptate, ar trebui sa scriu despre orice imi trece prin cap, pana la urma voi aveti posibilitatea sa alegeti daca cititi sau nu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ah da! 2010 nu va gasi blogul sters. Daca ma plictisesc si nu mai scriu, asta e o treaba, dar nu ma apuc sa-l sterg, in mod cert. Daca vreodata ajung in asemenea pana de idei, macar mai postez un link, ceva:)

    RăspundețiȘtergere
  5. mie kiar imi place blog si kiar imi face placere sa-l citesc..pe deasupra l-am pus si pe prietenul meu sa citeasca "ce-si doresc femeile".delicios postul >:)mmm..da! si eram foarte curioasa sa vad ce ai fi scris despre orgasme :))..sper sa revi asupra deciziei totusi..ink cva: dak nu citesc zilnic, nu e panik pt k oricum citesc din urma (in cazul in care am ratat cva). asa ca, keep up the good work.

    RăspundețiȘtergere
  6. 2 intrebari si un sfat:

    1. Ce carte, de curiozitate ?

    2. Ce ai simtit, din la fel de multa curiozitate ? Nu tre'e sa scrii neaparat detaliile, dar ce ai simtit ar fi dragut. Poate asa o sa te roage altii sa le povestesti despre ce anume era vorba.

    Sfatul ? Ignore most of the people, hug the others.

    RăspundețiȘtergere