joi, 4 februarie 2010

Un regret

Eu sunt de parere ca regretele nu-si au rolul in viata. Bine, asta e parerea mea, in practica, mi se intampla si mie sa ma dau cu fundul de pamanant pentru ceva ce am facut, n-am facut sau n-am spus. Asta e, ma ridic, ma scutur si imi vad mai departe de viata.
Eh, peste toate deciziile mele idioate am trecut usor, dar iata ca in ultimul timp ma lovesc din ce in ce mai des de o tampenie fara precedent. Faptul ca sunt la ASE. De fapt, cred ca ma deranjeaza intreg sistemul de invatamant romanesc.
M-am dus la ASE, cu toate ca pictez binisor, cu toate ca ma intereseaza psihologia, socilogia, cu toate ca imi place sa vorbesc despre orice cu orice ocazie. M-am dus la ASE , vezi tu, ca sa ma fac economist, sa nu ma trezesc ca am facut o facultate si n-am unde sa ma angajez. Sincer, m-am dus la ASE ca sa invat sa fiu un bun manager, sa stiu piata bunurilor si serviciilor la toate nivelurile, pentru ca imi place economia si am o inclinatie spre ea, pentru ca imi place marketingul si imi mai plac tehnicile de negociere etc etc.
Anul asta nu m-am mai dus la facultate mai deloc. Mi se pare jignitoare atitudinea profesorilor in ceea ce ma priveste, a asistentiilor care sunt cu 3 ani mai mari ca mine si care urla la mine cum nu s-a urlat niciodata acasa, a hotararii cu care suntem obligati sa cumparam cartiile profesorilor nostrii ca altfel nu trecem examenele, a nesimtirii profesoarei de geogra care intarzia cate juma de ora in fiecare luni dimineata la 7 jumate, care ne putea sa-i traducem ei tratate din engleza, dar care nu ne-a vorbit niciodata despre geografie, a sutelor de definitii si pagini de descrieri atat de tehnice si totodata total idioate pe care trebuia sa le invatam pe de rost. NU, nu m-am dus la scoala, nu mi-am respectat "datoria" si nici n-am prea invatat pentru examenele. Rezultatele? 10, 9, 9, 8 si 7. Cam penibil, nu? Se pare ca ASEul asta , de fapt, nu m-a invatat nimic din ce nu stiam, deci am dat degeaba la facultate.
In schimb, mi-au placut orele de Etica (in special examenul, unde ni s-a cerut si parerea proprie, nu sa recitam o carte) si profa de Burse, care nici nu ne nota prezenta, ne-a anuntat un test si un examen si gata, din alea era compusa nota finala. Aveam de ales, sunt capabila sa invat singura, atunci sa o dovedesc, nu sunt..atunci sa vin la seminar. Foarte corect.
Abia astept sa termin si semestru viitor, sa dau la SNSPA, poate acolo e alta viata...




A voastra Blonda

10 comentarii:

  1. 10,9,9,8 si 7. nu ai invatat, nu ai frecventat. astea sunt studiile tale SUPERIOARE ?! daca tot faci o facultate de rahat, stiind ca e de rahat (toate bancurile cu aseisti credeai ca sunt spuse degeaba ?), de ce nu treci peste sistemul de cacat,taci si inghiti, si la sfarsit, cand ai diploma in mana, simti ca ai si ceva in cap. la snspa ce crezi ca o sa gasesti ? profesori umani, oameni care or sa te indoape cu bucurie cu tone de informatii ? lapte si miere ? o sa faci alti 3-4 ani,cati dracu se fac si acolo degeaba si la sfarsit, in 2014 o sa mai scrii un post despre cum vrei sa mai faci si alta facultate,ca deh, lumea e rea si proasta, oh tu, ratusca cea neagra,ca sa nu zic urata. cum sa zic urata,cand opresti bmw-urile pe strada, muncitorii iau pauza sa te fluiere si timpul se opreste in loc cand te duci in gaia, faia si mamaia. grow up tata. ai atata timp la dispozitie sa faci ceva fantastic cu viata ta, creier clar ai, foloseste-l dracu femeie ! ai si the looks si the brains, rule the fucking world blondo ! ia si tu un carnet si noteaza-ti intr-o saptamana cate ore/zi pierzi absolut degeaba si o sa te ingrozesti. te risipesti aiureaaaaa. acum nah,nu e treaba nimanui ce faci tu cu viata ta.just. numai ca pari plina de capacitati. sa nu mori talent dupa ce te-ai nascut speranta. deci ai inteles, la urmatorul post scrii despre munca voluntara intr-un centru pt batrani/schlerozati/leprosi/something sau ne zici ceva despre fotoliile alea. despre cum ai creat tu noua raza de curbura de 1300 grade si cum noua ergonomie o sa-i ajute pe aia cu probleme de coloana la statu in fund pe ele.... abia astept sa citesc asa ceva ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Promit ca vin si cu o chestie mai inteligenta...sau ma rog, o sa incerc.
    Cat despre invatat, anu trecut am terminat cu 9,30. N-am platit in viata mea vreo forma de invatamant si nici n-am picat absolut niciun examen. Prin urmare, am incercat si varianta opusa, doar ca anu asta am pornit un soi de boicot scarbit fata de ceea ce se vrea "intelectualitate" in zilele de azi.
    Legat de celalalte faze, daca ea se dadea mare, din pacate, am simtit si eu nevoia sa o fac, pur prosteste. Ca prea sarim cu "frumusetea"-n frunte si ne laudam singure..
    Oricum, Doamne-Dumnezeule, am incredere in tine, iar daca tu spui ca-s capabila, promit ca o sa fiu.

    RăspundețiȘtergere
  3. daca crezi ca la SNSPA e altfel, te inseli. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Hai Ionut, nu-mi fura speranta! Macar la Master?

    RăspundețiȘtergere
  5. S-atunci ne lasam de scoala si mai bine ne incuiem intr-o biblioteca vreo 18 luni?:)

    RăspundețiȘtergere
  6. depindea ce facultate alegi la SNSPA:Administratie Publica,Comunicare,Stiinte Politice sau Management(asta e noua).La comunicare nu stiu cum e(va trebui sa-l intrebi pe tovarasul Sergiu asta),la Stiinte Politice presupun ca e boring(desi toti analistii lu' peste prajit care apar la tveu sunt probabil absolventi de aceasta facultate presupun),cat despre Administratie Publica,iti zic atat:e viata destul de faina,da' nu cred ca vrei sa faci o facultate,care te invata o groaza de chestii si de fapt nu te invata nimic.Asa ca-ti sugerez Managementul!:))Cu stima si respect,George,un student in anul 3 la SNSPA,Administratie Publica.

    RăspundețiȘtergere
  7. Geogre, in primul rand iti multumesc fooooarte mult ptr ca ti-ai semnat comentariu..
    Sincer ma gandeam sa dau la un Master in PR la SNSPA..despre asta ai vreo idee?
    Multumesc ptr reply!

    RăspundețiȘtergere
  8. pentru asta trebuie sa vorbesti cu tovarasu' Sergiu Zimbilschi a.k.a.Fotografu'ca un master din asta faci la Comunicare si Relatii Publice,si asta e ca sa zic asa "teritoriul" lui.Iar pentru o informare in prealabil iti recomand siteul www.snspa.ro.,rubrica admitere,subrubrica Oferta Educationala,si o vizita la secretariatul FCRP(desi sincer nu-ti pot zice clar unde se afla acesta,desi de aproape 3 ani ma invart prin facultatea aia,si nu stiu unde e:)))Bafta si "succesuri multe";)cu aceeasi stima si acelasi respect,George
    P.S.:foarte misto blogul,cred ca o sa ma abonez la el:)
    P.P.S.:scuze ca ma dau anonim la inceput,si ma semnez la sfarsit,da' nu stiu de ce nu ma lasa tehnica sa ma semnez cu numele meu de blogger:(

    RăspundețiȘtergere
  9. :))) Eu sunt la SNSPA si coincidenta face ca Sergiu fotografu e coleg de grupa cu mine. Dar la cat da Sergiu pe la scoala, nu stiu cat de bune ar fi sfaturile lui:))) Ce-i drept la SNSPA nu e raiu'facultatilor, dar cred ca e mai aproape de ce cauta Blonda, fata de ASE.
    Multumim George!

    Bruneta

    RăspundețiȘtergere