miercuri, 17 februarie 2010

Eu nu cred..

..In dragoste ca-n filme. In genul ala de dragoste pe care o cauta bruneta mea. Nu cred, nu mai cred si basta! Nu cred ca exista cineva pe lumea asta, in afara de mama si tata, care sa ma iubeasca neconditionat si mai mult ca pe sine. Nici cand o sa mi se puna inelul de logodna pe deget si o sa mi se inghenuncheze in fata nu o sa cred in dragoste arzatoarea.

Am avut trista asta revelatie azi in trafic, in timp ce ma uitam pe vitrina ( da, era vtrina, nu geam) unui cabinet stomatologic cum o tipa statea intinsa pe masa de taiere si doctorul o cauta in gura , iar eu ascultam elvis "can't help falling in love". Bai baiatule, am fost mintiti si indusi in eroare de imaginea asta comerciala a dragostei. Nu exista ce spun astia in cantece, nu o sa te suna nimeni niciodata sa-ti zica "I don't know much, but I know I love you", nu o sa te astepte in ploaie in fata casei, nu sa se intample nimic din toate astea.

Acum vad dragostea ca...intelegere, acceptare, respect si ceva pasiune sexuala. Dar cam atat. De unde sacrificii, de unde dorinta de-al face pe cel de langa tine fericit cu pretul prorpriului sacrifiu? Suntem animale pana la urma, avem instinctul supravieturii, iar cand o sa se scufunde Titanicul cu noi, o sa-i tragem un sut in gura iubitului nostru si o sa inotam disperati catre o bucata de lemn. Asta suntem, astea ne sunt instinctele. In rest...comoditate, teatru si ce-o mai fii, poate chiar un piculet de indragosteaa, dar atat.

Sunt dezamagita. Pe bune. Atatea jocuri, joculete si declaratii pentru o flacara de moment care oricum, mai incolo in viata, se stinge. Nu mai cred in dragoste, am ascultat prea multe melodii, vazut prea multe filme ,dar mi-a fost demonstrat contrariu in atatea cazuri din jurul meu.


Cu regrete, Blonda.

17 comentarii:

  1. daca expresia "you are what you think" functioneaza... please stop :P

    RăspundețiȘtergere
  2. da scaunul dentistului nu e masa de taiere...



    o studenta la stoma..

    RăspundețiȘtergere
  3. eu cred k exista.doar k pana acum n-ai descoperit-o.a! si kiar se intampla ce vezi u in filme (ma rog, in filme se mai si exagereaza, dar pornesc de la un adevar pana la urma) si ce asculti in cantece.. si dak nu exista, refuz sa ma marit si sa fac copii cu un barbat doar pentru k exista respect si intelegere. cat despre animale si instinctu asta al supravietuirii, eu cred k gresesti..uita-te pe animal planet sa vzi k cum se ocrotesc unele pe altele si cum se indragostesc si raman cu un singur partener toata viata, iar knd partenerul moare, moare si celalalt..ar trebui sa mai invatam de la animale (si sa nu se inteleaga k ar trebui sa murim knd ramanem singuri)

    RăspundețiȘtergere
  4. Fals, fals si iar fals :) exista baiatul care sa te sune sa iti zica doar "te iubesc" la 7 dimineata ca sa ai o zi frumoasa, sa te astepte in ploaie intr`o zi ca asta sau multe din chestiile care le vede orice tanara in filme si le viseaza. Exista baiatul care sa se sacrifice ca sa`ti fie tie mai bine, sa isi faca lui rau pt a`ti fi tie bine. Nu fi dezamagita, exista, dar nu se stie unde il gasesti. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. p.s. La multi ani, or so i've heard! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Cum pana heruvimilor Mei nu crezi in cel mai frumos dar pe care il aveti din partea Mea ?! Si cum crezi ca se simte prietenul tau citind chestia asta ? sau fostii tai ? Sau mai bine, cum te simti tu, "ne"-simtind toata treaba asta cu dragostea adevarata ? Bun, pt unii, nu vine din prima, nu vine nici din a 2-a dar categoric apare ea. Mai devreme sau mai tarziu. poate foarte tarziu. dar vine ea. si cand te loveste, ramai trasnit/a forever. and then u'll know that was trully love. Si revenind,cum se simte prietenul tau afland ca poate ceea ce el considera ca simte pt tine - respectiv dragoste, pt tine e " intelegere, acceptare, respect si ceva pasiune sexuala". wich by the way, pasiunea aia sexuala e cu fitil limitat. da,da, super explozii, tunete si artificii pe timp limitat. pentru ca sexul nu e dragoste. pentru ca atunci cand iti gasesti jumatatea o sa-ti dai seama ca dragostea nu se termina.e exact cum a facut fiu'Miu la intalnirea aia cu nemancatii, cu painea si pestele, stii ? Mi-ai citit cartea ? atunci cand dintr-un cos cu 2 pesti si 2 paini, a hranit ditamai adunarea ? ei, asa e si cu Dragostea, cu D mare. it never ends, si atunci dai si de "si au trait fericiti pana la adanci batraneti". Dar pana serafimilor Mei, pare ca cel putin, voi fetele, faceti din gasitul alesului tragedia vietii cand sunt tone de alte aspecte la care trebuie sa te gandesti in viata. cat despre jocuri,joculete, astea tin strict de fiecare. Unii joaca,altii sunt jucati. Unii se joaca reciproc. Dar sunt necesare si etapele astea in gasirea Alesului. cum pana arhanghelilor Mei sa stii cine e alesul daca nu ai cu ce/cine sa compari ?
    Dragostea adevarata exista...cu adevarat :) Nu stiu cat de neconditionata, caci pana la urma baza unei relatii este data de reciprocitate ( ma calci pe picior, te calc pe cap .....aaa...stai...nu.... imi faci o omleta, iti aduc o floare, parca asta era ) dar se intampla pur si simplu sa-ti apara in cale in viata o persoana care te blocheaza ca liftul.
    si atunci te trezesti ca stai si in rahat, nu doar in ploaie, pt respectivul. si stii ce e culmea ? ca stai zambind. si asta e toata frumusetea. amin.

    RăspundețiȘtergere
  7. pentru Dumnezeu: eu cred k iti dai seama kre e alesu fara sa fie nevoie sa compari..plus k nu e bine sa compari..nu are niciun rost sa faci asta..knd iti gasesti alesu simti..si atat. a! si mi-a placut ce ai zis de sex si dragoste. bv

    RăspundețiȘtergere
  8. Dumnezeule sunt deznădăjduită...
    Si printre altele...cred ca am fost indragostita nebuneste pana acum, dar nu stiu daca am iubit cu adevarat. Am fost disperata, am plans in fata usiilor, m-am tarat in rahat cum zici tu. Iar el nu. S-atunci unde e reciprocitatea, la care visam cu totii? In ceea ce-i priveste pe ceilalti..am avut parte de respect intelegere si pasiune sexuala. Nu mi-as fi dat viata pentru ei, nu si-ar fi dat un picior pentru mine.

    PS: nu mai am iubit, l-am alungat :))

    RăspundețiȘtergere
  9. Busted copila mea blonda ! cand iubesti nu tanjesti dupa reciprocitate, de aici termenul "neconditionat" ;) reciprocitatea e ideala intr-adevar dar apare numai in cazurile de true love. Ca ai fost disperata, ai plans in fata usilor si te-ai tarat prin noroi, nu inseamna ca ai iubit. Ti-am zis ca asta se face cu zambetul pe buze, no matter what, like a clown. Iubire e cand ti-ai da macar un degetel pt ala de langa tine fara sa ceri nimic inapoi. plus ca ... of... de cate ori trebuie sa ma repet. iubirea adevarata e ultima iubire. la aia/ala ramai. like the pigeons ( http://www.lovepicturesoflove.net/love-picture-blue-pigeons-Darco-TT-love.jpg ) . u see ? si asta e reciproca, de aici ies copiii frumosi. aia urati ies din wannabe true love. got it ? exemplul cel mai succint,ai tai parinti ;) without love, puteai sa iesi ciclop.

    RăspundețiȘtergere
  10. In afara de Tine, nu cred in nimic fara sa vad. Imi pare rau, n-am vazut, n-am auzit, stiu doar din povesti...
    Iar cand iti este dovedit in nenumarate randuri (iar acum nu ma refer la persoana mea strict, ci la toti prietenii mei prinsi in "iubiri nemuritoare") ca de fapt, nu prea exista...de ce sa crezi?

    RăspundețiȘtergere
  11. Philosopher and mathematician Bertrand Russell developed his "theory of logical types" in an attempt to help resolve the types of problems which can arise from self-referential paradox and circularity.
    Google it! Do it, do it! ;)
    p.s.: i`m new here,thus i have much reading to do!

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu cred ca tu te minti singura semi-blondo....sincer.Daca nu-l crezi pe domnul Dumnezeu,crede-ma pe mine..dragostea aia exista.eu unul am experimentat asa ceva,desi sunt un egoist de zile mari am fost la un moment dat in stare sa-mi dau si viata si sa pun fericirea respectivei fara nici o ezitare pe primul plan inaintea fericirii mele,i-am zis acestei fiinte persoane timp de mai bine de un an absolut zi de zi cu cea mai mare sinceritate si din toata inima ca este frumoasa,desi eram fixat pe principiul nu exista femeie pe care sa nu o insel ea a fost exceptia,cu ea nu intarziam cum fac de obicei s.a.m.d...plus sentimentul ala covarsitor de made 4 eachother.Cum numesti tu chestia asa?Partea proasta e ca desi exista acest gen de dragoste nimeni nu iti spune ca de multe ori nu are un final fericit.Conjunctura neprielnica,anturajul,nesiguranta,paranoia,frica de fericire si multe alte motive pot interveni oricand.Sunt de parerea ca desi iti poti gasi soulmate-ul,asta nu inseamna neaparat ca vei ramane cu el...trist.

    RăspundețiȘtergere
  13. GOAT, nu credeam ca esti atat de romantic. Poate n-am trait eu suficiente experiente si am mult prea multe exemple negative in jur, sper insa sa dau intr-o zi si peste ce spunet voi..

    RăspundețiȘtergere
  14. o sa dai ..knd n-o sa te mai uiti "pe vitrina"

    RăspundețiȘtergere