marți, 9 februarie 2010

Fostele vs. Actualele

Dragele mele, văd că sunt din ce în ce mai dese confictele între foste şi actuale sau doritoare de a fi actuale. Ne înjurăm între noi, facem tot felul de jocuri imbecile şi total imature ca să ne dovedim una alteia că noi suntem mai în măsură să fim iubita lui X. Nimic mai greşit. Fetelor, voi sunteţi învârtite şi ameţite, aburite şi minţite de către domnul pentru care vă luptaţi. Ce-i drept, la un moment dat el nu prea mai contează, ci lupta se dă strict între voi două spre a vă demonstra care e mai şmecheră.
Eu am fost de ambele părţi ale taberei. Am fost şi fosta nebună şi am fost şi nenorocita care "s-a băgat" în lunga şi teribil de frumoasa lor poveste de dragoste.
Ce trebuie de făcut? Păi simplu, nu vă mai bălăcăriţi şi gândiţi la rece situaţia. Care se poate încadra în următoarele:
1. Eşti într-o relaţie (lungă) şi el te inşeală. Problema aici nu este aia cu care te-a înşelat. Mereu le găsim lor scuze. Vezi tu, săraca gagicuţă e posibil să nu fi ştiut despre existenţa ta. Lui trebuie să-i faci zile amare, el trebuie bântuit şi nenorocit :)) Evident, mai există şi excepţia în care mititica ştie de relaţia voastră. Ei bine, atunci îţi aduni o gaşcă de prietene bătăioase şi te duci şi-i faci o vizită individei. Asta dacă merită tipu' şi nu cumva ţi s-au aprins călcâiele dupa altu'.
2. Eşti despărţită de ceva vreme de el (tipu'cu care ai fost multă vreme) şi afli că e cu alta. Aici e complicat. Poate să însemne multe lucruri. Poate să fie ori că a trecut peste tine, moment în care poţi să te dai şi cu fundu' de pământ, să-ţi faci harakiri că tot nu rezolvi nimic. Sau poate doar să vrea să te facă geloasă şi să te pună în gardă că "vezi fraiero, i still got it". Well, în ambele cazuri, sfatul meu e să îi faci frumos cu mâna şi sa-ţi bagi picioarele în ea de iubire că înseamnă că tipul nu merită osteneala. Şi iarăşi, aici tipa nu e vinovata cu nimic. Asta dacă nu cumva e prietena ta cea mai bună în braţele cui plângeai după el :)
Sau ai putea să lupţi pentru el cum am făcut şi eu. A mers preţ de câteva luni, dar ciorba reîncălzită.. Mi-aduc aminte şi-acum ce satisfacţie enormă am avut când a lăsat-o pe ea pentru mine dar mi-am inghiţit toată satisfacţia când am auzit câte se întâmplaseră între ei, când vedeam cum ea suferă că a lăsat-o, când am văzut că nu mai era acelaşi foc în ochii noştrii.. Urât..foarte urât.
3. Eşti într-o relaţie frumoasă dar cumva îţi intră la inimă un al doilea. Nu, nu sunteţi panarame. Asta zic ei ca să se scoată. I se poate întâmpla oricui. Poate din plictis, poate din prea multă rutină apare acest individ care le face pe toate bine şi aduce un plus de culoare. Not good.. Nu lăsa cioara din mâna pentru aia de pe gard. Culoarea asta se va transforma în rutina iar şi iar, şi dacă iubY ţi se pare de viitor..nu-i greşi. Ştii tu, roata se întoarce, ce ţie nu-şi place altuia nu-i face, etc.
4. Eşti singură şi te îndrăgosteşti. Şi el de tine. Şi merge frumos şi bine. Dar apare o ea din trecut care nu şi-a încheiat toate conturile cu ăsta minunatu'. Ce trebuie de făcut? Păi te retragi frumos, pentru că aici intervine punctul 2. Dacă el te va vrea cu adevărat îşi va lămuri situaţia cu fosta şi va merge înainte alături de tine. Dacă nu, nu. Fosta lui nu e de condamnat pentru că au avut mai multe de împărţit împreună, e şi normal să fie nesuferită că nah, eşti o ameninţare pentru ea.

Într-adevăr lucrurile nu stau atât de simple cînd sunt sentimente la mijloc, dar cred că am avea mai puţin de suferit dacă am încerca să şi gândim atunci când iubim. Ce-i drept e foarte greu să găseşti pe cineva care să nu mai aibe legături cu trecutul, să nu existe foşti sau foste, actuale sau fuck-buddies.
Dar..dacă iţi e menit, o să meargă!


Bruneta

Un comentariu:

  1. este trist sa vezi atatea conflicte intre foste si actuale, intre fosti si actuali... statutul de animale 'vertebrate' devine prea magulitor pentru tot mai multe persoane, daca intelegi ce vreau sa spun.

    RăspundețiȘtergere