luni, 22 februarie 2010

Un alt subiect tabu.

Nu-mi place mai deloc sa abordez subiecte deosebit de serioasa pe blog. Aici citim ca sa ne amuzam, facem un misto, ne mai injuram putin, d-astea.
Intamplarea nefericita face ca azi de dimineata a trebuit sa ma duc pana la o doctorita la Filantropia. Nimic grav, stati linistiti, nu sunt pe moarte, nu scapati inca de mine. Era foarte aglomerat, asa ca am avut deosebita ocazie sa astept in hol o ora si ceva si sa ascult tot ce se vorbea pe langa mine. M-am pus intr-un colt, dar pe masura ce trecea timpul, se aglomera mai rau incaparea, asa ca lumea se cam inghesuia in mine.

Gravide, gravidutze, fete palide, barbati transpirati si multe discutii despre..avort. Oribil subiect, insa am fost absolut uimita cu cata detasare se vorbea, totusi despre ceva atat de delicat. Nu o sa ma apuc sa judec si sa condamn faptul ca se ajunge in astfel de situatii. Asta e, se mai intampla, insa mi se pare de minim bun simt sa vorbim cu retinere despre subiectul asta.

Imi mai zicea o cunostinta a carui tata e ginecolog ca nu stiu ce pseudo-vedeta de la noi folosea ca metoda contraceptiva chiar avortul. Trist, deosebit de trist.
Totusi, chit ca o facem accidental sau din nepasare, ar trb sa vorbim cu bun simt despre un asemenea subiect. Am auzit azi discutii atat de relaxate despre avort incat mi s-a ridicat parul pe maini. Parca vorbeau despre epilat, despre vizite la soacra, despre ce vreti voi.
Trist,trist si iar trist! Intr-o tara care se vrea puternic legata de credinta, avortul a devenit o interventie la oridinea zilei, parca e ceva normal, nu mai e subiect tabu.

Ironia sortii sta chiar in faptul ca persoanele care stateau la coada la avort faceau parte din padura de jos a societatii, oameni limitati din mai toate punctele de vedere. Eh, tocmai ei sunt cei care se duc la Biserica de n-ai unde sa arunci un ac, care plang pe la icoane facatoare de minuni. Se pare cumva ca omul modern, cumva cosmopolit are mai mult bun simt si e mult mai informat. Nu zic, se mai intampla si printre noi, asta este, toti gresim in viata, dar parca noua ni se intampla mai rar. Cu toate astea, dintre noi, sunt mai putin cei pe care ii vezi bocind in fata usii bisericilor. S-atunci, devenim cumva un popor de fatarnici?








A voastra Blonda.

5 comentarii:

  1. Eu nu sunt de acord cu avortul.Acum vreo 10 ani pe cand eram in State am ascultat o femeie care ne citea o scrisoare a unei tinere care facuse un avort in adolescenta.Spre sfarsit a inceout sa planga si ne-am dat seama ca era vorba despre ea. Am mai avut ocazia , neplacuta zic eu, sa vad ce poate face un avort unei femei, chiar la cativa ani dupa asta.

    RăspundețiȘtergere
  2. N-am spus ca sunt sau nu de acord cu avortul, m-a deranjat lejeritatea cu care se vorbea despre el, de parca e o activitate cotidiana...

    RăspundețiȘtergere
  3. astazi mi-a povestit si mie un cunoscut fix acelasi lucru. lejeritatea care invaluie aspectul asta este dezarmanta.nu suntem un popor de fatarnici, suntem un popor de ignoranti. trist este ca lucrurile nu se schimba si, cum bine se poate concluziona din povestea asta, multi se complac in situatia asta.
    p.s.: am terminat de citit 2009. mai am ianuarie :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Offtopic: M-ai indus in eroare cu primul comentariu de la "eu nu cred.." Nu intelegeam ce cauta un strain pe blogul nostru si, mai ales, cum reuseste sa-si mai dea si cu parerea! De, blonda din mine isi spune cuvantul!
    Ontopic: Am spus fatarnici datorita faptului ca teoretic ,cel putin, suntem un popor foarte apropriat de docme si biserica..

    RăspundețiȘtergere
  5. off topic: pai am ajuns pe aici printr-un amic/prieten (nici eu nu mai stiu ce imi este), fiind tare amuzat de numele blogului. am rasfoit, mi-a placut, am ramas. oricum opinatul este sport national asa ca partea cu "si-a dat si cu parerea" nu o inteleg :)
    on topic: piosenia poporului roman la care asisti (ti-am citit si postul cu vizita la manastire in compania tatalui tau) nu o pot comenta, dar pot spune ca nu suntem deloc apropiati de dogme. ne mintim frumos singurei si pasam responsabilitatea catre entitatea superioara (nu vreau sa ii zic Dumnezeu - ca poate ai si adeptii altor religii ca si cititori)care cu siguranta ne va ajuta. e o discutie atat de lunga... totusi, nu inteleg de ce religia are o legatura cu situatia asta. parerea mea este ca fiind ignorant intr-o situatie de genul asta, te degradezi uman. sa fim seriosi, exista atat de multe posibilitati sa NU ajungi in situatia asta, trebuie doar putin interes.
    vezi ce se intampla daca ma starnesti... :))

    RăspundețiȘtergere